Η εξαγγελία του πρωθυπουργού για τον ΦΠΑ έχει και... δράκο, όπως αποκάλυψε ο οικονομικός συντάκτης του Star Σπύρος Δημητρέλλης, στο ρεπορτάζ του για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού με την Μάρα Ζαχαρέα.

Οι συντελεστές ΦΠΑ δεν θα αυξηθούν  στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου που έχουν πληγεί από την προσφυγική κρίση, δηλαδή τη Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η αναστολή της μείωσης του ΦΠΑ θα είναι προσωρινή, αφού θα επανεξεταστεί το καλοκαίρι!

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΝ ΦΠΑ ΤΗΣ ΑΓΟΝΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ

Δυστυχώς η εξαγγελία του πρωθυπουργού δεν ισχύει για τα υπόλοιπα νησιά. Έτσι από την Πρωτοχρονιά αναμένεται να υλοποιηθεί η μνημονιακή δέσμευση για κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στην άγονη γραμμή των Κυκλάδων,  όπως την Ίο, την Ανάφη και την Κίμωλο, αλλά και   στην άγονη γραμμή των Δωδεκανήσων, όπως τη Σύμη και το Καστελόριζο.

Έτσι, οι συντελεστές ΦΠΑ παίρνουν φωτιά στα νησιά της άγονης γραμμής και ο πολύ χαμηλός που επιβάλλεται στα φάρμακα θα αυξηθεί από το 5 στο 6%, ο μειωμένος που επιβάλλεται στα νωπά τρόφιμα και το ρεύμα θα αυξηθεί από το 9% στο 13% και ο κανονικός από το 17% στο 24%.

Tags: