Ως τον πραγματικό αρχηγό της αντιπολίτευσης, παρά την εικόνα αρμονικής συμβίωσης με τον πρωθυπουργό Τσίπρα, χαρακτηρίζει η Handelsblatt τον Γιάννη Στουρνάρα.
Όπως επισημαίνει η οικονομική εφημερίδα του Ντίσελντορφ, ο πρωθυπουργός «πολύ θα ήθελε να είχε κάποιον δικό του σε αυτήν την καρέκλα (σ.σ.: ΤτΕ)» αντί του κ. Στουρνάρα.
Στη συνέντευξή του στη Handelsblatt, ο Γιάννης Στουρνάρας υποστηρίζει ότι η Ελλάδα χρειάζεται ελάφρυνση του χρέους και ρεαλιστικούς δημοσιονομικούς στόχους μετά την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος και απορρίπτει τους ισχυρισμούς Σόιμπλε ότι ελάφρυνση του χρέους θα οδηγήσει σε παράλυση των μεταρρυθμιστικών προσπαθειών.
«Είναι μια ερμηνεία που ενέχει πολλούς κινδύνους» δηλώνει ο επικεφαλής της ΤτΕ και προσθέτει: «Αυτό που χρειαζόμαστε είναι εξειδίκευση ��ων βραχυπρόθεσμων, μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων μέσων για να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους».
Σε ερώτηση για το εάν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την άρση των capital controls o Έλληνας τραπεζίτης και πρώην υπουργός Οικονομικών απαντά ότι πριν αρθούν θα πρέπει πρώτα να εξομαλυνθεί η ρευστότητα των τραπεζών και για να γίνει αυτό, θα πρέπει να αποκατασταθεί πλήρως η εμπιστοσύνη.
«Εκτιμώ ότι μετά την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος μέσα στο 2018, η Ελλάδα θα ξαναβγεί στις αγορές υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουν ληφθεί μέτρα για τη βιωσιμότητα του χρέους» καταλήγει.