"​Ναυάγησε" μία σημαντική αποκρατικοποίηση που είναι μάλιστα και προαπαιτούμενο για την αξιολόγηση.

Όπως είπε ο δημοσιογράφος Σπύρος Δημητρέλης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στην Μάρα Ζαχαρέα, «μια σημαντική μνημονιακή υποχρέωση δεν θα εκπληρωθεί στην ώρα της. Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης και της αζέρικης εταιρείας SOCAR για την πώληση του ΔΕΣΦΑ που διαχειρίζεται την εισαγωγή και διάθεση του φυσικού αερίου "ναυάγησαν"».

Το deal χάλασε, καθώς δεν έγινε δεκτή η πρόταση των Aζέρων για μείωση του τιμήματος και καταβολή του σε δόσεις.

Τώρα, η κυβέρνηση σχεδιάζει να προχωρήσει σε νέο διεθνή διαγωνισμό εντός του 2017.

Πάντως, το "ναυάγιο" στην ιδιωτικοποίηση ρίχνει έξω το σκέλος των εσόδων του προϋπολογισμού από τις ιδιωτικοποιήσεις, καθώς το δημόσιο θα εισέπραττε τα 188 από τα 400 εκατομμύρια του τιμήματος.

Σκρέκας: Η ανίκανη κυβέρνηση τίναξε στον αέρα την αξιοποίηση του ΔΕΣΦΑ

Για ανικανότητα κατηγορεί την κυβέρνηση ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Σκρέκας, με αφορμή τις εξελίξει�� στο θέμα της ιδιωτικοποίησης του ΔΕΣΦΑ.

«Την ώρα που η ανεργία φέρνει σε απόγνωση εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες, την ώρα που τα δημόσια ταμεία έχουν ανάγκη από έσοδα, την ώρα που η Κυβέρνηση επιβάλλει νέους φόρους δισεκατομμυρίων και η δεύτερη αξιολόγηση βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού, αυτή την ώρα η μεγαλύτερη αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας ύψους 400.000.000 ευρώ και ένα επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 2,5 δισ. ευρώ, που αφορά στη συμφωνημένη απο το 2014 αξιοποίηση του ΔΕΣΦΑ, τινάζονται στον αέρα από την ανίκανη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ», αναφέρει σε δήλωσή του.