​Το κρύο ήρθε… αλλά το επίδομα θέρμανσης θα αργήσει ακόμα, για περισσότερα από 600.000 νοικοκυριά, που θα πρέπει να περιμένουν ως τις αρχές Φεβρουαρίου.
Όπως επισημαίνει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών αποφάσισε να διαθέσει και για την περίοδο Οκτωβρίου 2016-Απριλίου 2017 το ποσό των 105 εκατ. ευρώ για τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης, όμως ταυτόχρονα αποφάσισε να αλλάξει και ορισμένα κριτήρια, προκειμένου να γίνει δικαιότερη κατανομή του διαθ��σιμου ποσού.
Έτσι, οι δικαιούχοι της προηγούμενης χειμερινής περιόδου (δηλαδή πολίτες με πολύ χαμηλά εισοδήματα και μικρής αξίας ακίνητη περιουσία) θα πρέπει να περιμένουν μέχρι να εκδοθεί η νέα υπουργική απόφαση για τη χορήγηση του επιδόματος και να τεθεί σε λειτουργία η εφαρμογή του συστήματος TAXISNET για την ηλεκτρονική υποβολή των σχετικών αιτήσεων.
Κι αυτό γιατί το υπουργείο Οικονομικών και η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων δεν έχουν καταφέρει να οριστικοποιήσουν τις τεχνικές λεπτομέρειες εφαρμογής των αλλαγών που χρειάζεται να γίνουν στα γεωγραφικά κριτήρια χορήγησης του επιδόματος, ώστε να ενισχυθούν περισσότερο οι κάτοικοι ορεινών και άλλων περιοχών όπου επικρατούν πολικές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια του χειμώνα.
Και να σκεφτεί κανείς μέσα σε όλα αυτά... ότι οι τιμές στις οποίες πωλείται το πετρέλαιο θέρμανσης φέτος είναι ακριβότερες κατά 7 – 10 λεπτά το λίτρο σε σύγκριση με πέρυσι!