​Στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.gsis.gr του ΤAXIS αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας του 2017.

Όσοι επιθυμείτε να δείτε πόσα θα πληρώσετε, δεν έχετε παρά να πατήσετε το link και με τους προσωπικούς σας κωδικούς να ενημερωθείτε για τα τέλη κυκλοφορίας που σας αναλογούν, τα οποία θα πρέπει να τα εκτυπώσετε (δεν θα σας σταλούν) και στη συνέχεια να τα έχετε καταβάλει έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2016.

Δεν είναι απίθανο πάντως να δοθεί παράταση λόγω καθυστέρησης, καθώς τα τέλη κυκλοφορίας του 2017 θα έπρεπε να έχουν αναρτηθεί ήδη από τις 15 Νοεμβρίου.

Να σημειώσουμε, ότι τα τέλη κυκλοφορίας του 2017 δεν έχουν καμία αλλαγή συγκριτικά με πέρσι.

Όσοι τα πληρώσετε εκπρόθεσμα, να θυμάστε πως επιβαρύνεστε με πρόστιμο ισόποσο της αξίας τους.

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥ 2017:

α) Επιβατικά αυτοκίνητα που έχουν ταξινομηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα έως την 1.10.2010 και δίκυκλες και τρίκυκλες μοτοσικλέτες ανεξαρτήτως της ημερομηνίας πρώτης ταξινόμησής τους στην Ελλάδα, με βάση τον κυλινδρισμό του κινητήρα αυτών, ως εξής:

teli1.jpg

teli2.jpg
teli3.jpg

β) Επιβατικά αυτοκίνητα ταξινομούμενα για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την 1.11.2010 και μετά, αποκλειστικά με βάση τις εκπομπέςδιοξειδίου του άνθρακα (γραμμάρια CO2 ανα χιλιόμετρο).Λαμβάνονται υπόψη οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, όπως αυτές αναγράφονται στην άδεια του οχήματος, ως εξής:

teli_kykl.jpg

Ο τρόπος αυτός υπολογισμού ισχύει για όλα τα προαναφερόμενα αυτοκίνητα, άσχετα από την τεχνολογία που αυτά ενσωματώνουν (βενζινοκίνητα, υβριδικά, πετρελαιοκίνητα κ.λ.π.).

Τα υβριδικά επιβατικά αυτοκίνητα ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης (ΤΑΞΙ), κυλινδρισμού κινητήρα έως 1.549 κ.εκ. και 1.929 κ.εκ., αντίστοιχα, που έχουν ταξινομηθεί στην Ελλάδα για πρώτη φορά έως την 31.10.2010, απαλλάσσονται των τελών κυκλοφορίας.

Για τα υβριδικά επιβατικά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης κυ��ινδρισμού κινητήρα άνω των 1.549 κ.εκ που έχουν ταξινομηθεί στην Ελλάδα για πρώτηφορά έως την 31.10.2010, τα τέλη κυκλοφορίας που επιβάλλονται αναλογούν στο 60% των αντίστοιχων τελών των συμβατικών οχημάτων.

Ενώ, για τα υβριδικά επιβατικά αυτοκίνητα δημόσιας χρήσης (ΤΑΞΙ) κυλινδρισμού κινητήρα άνω των 1.929 κ.εκ., αντίστοιχα, που έχουν ταξινομηθείστην Ελλάδα για πρώτη φορά έως την 31.10.2010, τα τέλη κυκλοφορίας που επιβάλλονται αναλογούν στο ήμισυ (50%) των τελών των αντίστοιχων συμβατικών οχημάτων.