Πρόγευμα εργασίας παρέθεσε το πρωί της Τρίτης, ο Πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας και μέλη του ΔΣ, στον Ευρωπαίο Επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί, στα γραφεία του Συνδέσμου.

Οι εκπρόσωποι της διοίκησης του ΣΕΒ αντάλλαξαν απόψεις με τον Επίτροπο σχετικά με την πορεία και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, ενώ συζήτησαν ειδικότερα για τις δυνατότητες και τους τρόπους προσέλκυσης ιδιωτικών επενδύσεων.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Φέσσας δήλωσε τα εξής: «Συναντηθήκαμε, σήμερα, με τον Επίτροπο κ. Μοσκοβισί, έναν σταθερό φίλο της χώρας μας και αρωγό της προσπάθειας για τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής οικονομίας και την επάνοδο της σε πορεία βιώσιμης ανάπτυξης.
Αναφέραμε στον Επίτροπο πόσο σημαντικό είναι για την οικονομία της χώρας να ολοκληρωθεί με επιτυχία η δεύτερη αξιολόγηση, που θα ανοίξει το δρόμο για θετικές εξελίξεις, όπως είναι η έναρξη του QE και οι διαδικασίες για την ελάφρυνση του χρέους.
Επιπλέον, τονίσαμε την ανάγκη ύπαρξης ενός οδικού χάρτη για τη σταδιακή ελάφρυνση της υψηλής φορολογίας που έχουν επωμιστεί οι οργανωμένες επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι της χώρας μας. Η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας προϋποθέτει την προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων. Ο ΣΕΒ έχει επεξεργαστεί μια δέσμη προτάσεων για την επανεκκίνηση των επενδύσεων και τη σταδιακή αλλαγή του ελληνικού παραγωγικού υποδείγματος».