​Τελικά μόνο… black δεν ήταν για τα ταμεία των καταστηματων η χθεσινή Παρασκευή. Τόσο στα πολυκαταστήματα, όσο και σε αρκετά εμπορικά η κίνηση παρουσίασε μια ξαφνική άνοδο και σε ορισμένες περιπτώσεις έφτασε ακόμα και το 50%. Βεβαια σε ποσοστά ο τζίρος ήταν σαφώς μικρότερος λόγω των προσφορών που έγιναν και οι οποίες συνεχίσθηκαν και το Σάββατο.

Μπορεί να μην παρατηρήθηκε η κοσμοσυρροή της Παρασκευής στους δρόμους, αλλά και πάλι η κίνηση ήταν ικανοποιητική καθώς οι προσφορές συνεχίστηκαν.

Στο κέντρο της Αθήνας η επισκεψιμότητα αυξήθηκε έως και 40% με τον τζίρο να είναι σε σαφώς χαμηλότερα επίπεδα λόγω των προσφορών, ενώ μεγάλη αύξηση σημειώθηκε και στο Μαρούσι λόγω των πολυκαταστημάτων, όπως και στην πόλη του Πειραιά, ιδιαίτερα στις κεντρικές εμπορικές οδούς.

Οι έμποροι ήταν αρκετά ικανοποιημένοι από την κίνηση στην αγορά λόγω της «Μαύρης Παρασκευής», που έδωσε την αναγκαία τόνωση, λίγο πριν από την έναρξη της εορταστικής περιόδου.

Αρκετοί μάλιστα καταστηματάρχες σχεδιάζουν να συνεχίσουν τις προσφορές και τη Δευτέρα ακόμα και σε επιχειρήσεις που βρίσκονται στις γειτονιές της Αθήνας και όχι μόνο στα μεγάλα εμπορικά κέντρα.