Σοβαρά προβλήματα δημιουργεί σε εκατοντάδες χιλιάδες ελευθέρους επαγγελματίες η εξαίρεση τους από τον εξωδικαστικό συμβιβασμό. Δηλαδή, τη δυνατότητα ρύθμισης ληξιπροθέσμων οφειλών σε εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που δηλώνουν ότι κλείνουν βιβλία και παραδίδουν τα κλειδιά των επιχειρήσεων!

«Μιλάμε για τον πραγματικό βρόγχο, μια μέγγενη στο λαιμό μας. Είχα πολλές ελπίδες σε αυτόν τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, να ρυθμίσω τις όφειλες μου και τώρα πρέπει από την αρχή να δω αν θα τα βγάλω περά»: Πόσοι δικηγόροι και όχι μόνο δεν βρίσκονται στη θέση της κος Ανδριάνας Ζαχαρίου που διατηρεί γραφείο στο κέντρο της Αθηνάς, να έχουν στρέψει τις ελπίδες τους σε μια εξωδικαστική ρύθμιση γ��α τις όφειλες τους και τώρα να βρίσκονται στο κενό;

Και δεν είναι λίγοι εκείνοι που σταθμίζουν τις απώλειες και αποφασίζουν όπως λέει και ο γιατρός κ. Βρουβάκης να κλείσουν ακόμα και τα βιβλία και τις επιχειρήσεις τους: «Μιλάμε για τον απολυτό κανιβαλισμό του γιατρού. Εγώ το σκέπτομαι να κλείσω τα βιβλία μου, Πώς να συντηρηθώ άλλο; Είναι δυνατόν;».
Αλλά και σε κατάστημα με υδραυλικά, ο ιδιοκτήτης μιλά για τη δραματική μείωση του τζίρου: «Με 4 παιδιά αναγκάζομαι και καταφεύγω στα μαύρα. Ειδικά αν αποτύχει ο συμβιβασμός αυτός πρέπει να πληρώσω 5.000 ευρώ στην εφορία. Πού να τα βρω, για πείτε μου...».
Μιλάμε για συμβιβασμό με εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες, προμηθευτές και όπως λέει και ο ηλεκτρολόγος κ. Γιαννούλης, σε μια εποχή που βασιλεύει το ρευστό, εάν δεν επιτευχθεί τότε τα μαγαζιά και οι επιχειρήσεις θα κλείσουν η μια μετά την άλλη. «Είμαι ηλεκτρολόγος με 50 ευρώ ημερήσιο τζίρο και εκτός του συμβιβασμού έχω όφειλες στα ταμεία μου 6.000 ευρώ. Μας οδηγούν σε μαρασμό» τόνισε στην κάμερα του Star.