​Η θηλιά της οικονομικής ασφυξίας ολοένα και σφίγγει για τα ελληνικά νοικοκυριά. Πετσοκομμένες συντάξεις και μισθοί-ψίχουλα σπρώχνουν στον κατήφορο την καταναλωτική δαπάνη, ενώ ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι το 2015 χάθηκαν 5,5 δις από την περιουσία των νοικοκυριών.

Οι εποχές που οι Ελληνίδες πήγαιναν για ψώνια με στυλ.. Αλίκης Βουγιουκλάκη στην ταινία «μοντέρνα Σταχτοπούτα» έχουν τελειώσει! Οι φράσεις τύπου «βαλε κυρ Στέφανε 6 σοκολάτες, 7 μπουκάλια κρασί, 6 μπύρες και ζαμπόν» έδωσαν την θέση τους στα «βγάλε και αυτό, βγάλε και το άλλο».

Τα νοικοκυριά σήμερα ζορίζονται, καθώς το εισόδημα έχει μειωθεί πολύ! Για κάποιους έχει πέσει έως και κατά 60%!

«Η κατάσταση είναι αφόρητη, στέγνωσαν οι τσέπες. ΧΑΟΣ», λένε καταναλωτές στην κάμερα του Star .
Η οικονομική ασφυξία στον οικογενειακό προϋπολογισμό αποτυπώνεται ξεκάθαρα στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Το εισόδημα από 120,3 δις το 2014 έπεσε στα 114,8 δις το 2015, δηλαδή πτώση που αγγίζει το 4,5%, με αποτέλεσμα η καταναλωτική δαπάνη να πάρει τον κατήφορο και να σημειώσει πτώση 1,8%!

Ακόμη και τα εβδομαδιαία ψώνια άνω των 20 ευρώ με τα απολύτως απαραίτητα είναι για αρκετούς καταναλωτές είδος προς εξαφάνιση. Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις δεν ξεπερνούν τα 10 ευρώ!

Και δεν φτάνει που μισθοί και συντάξεις έχουν μετατραπεί σε χαρτζιλίκι, πολλοί συντηρούν με το πενιχρό εισόδημα τους τα παιδιά, τα εγγόνια ακόμη και τους φίλους τους!

Όσο για την αποταμίευση, για τους περισσότερους είναι πλέον μια άγνωστη λέξη!

Δείτε περισσότερα στο ΒΙΝΤΕΟ του STAR