«Έχουμε μια τεράστια συμμαχία εταίρων για τα εργασιακά» είπε στο Πρακτορείο 104,9 FM ο γ.γ του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης.
Όπως τόνισε, στόχος της κυβέρνησης είναι να επανέλθουν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, και να υπερισχύουν οι κλαδικές συμβάσεις.
Παράλληλα, εξήγησε πως μετά επιστροφή των συμβάσεων εργασίας θα διευκολυνθεί και ο έλεγχος του υπουργείου και του ΣΕΠΕ για το σύνολο της αγοράς εργασίας, ώστε κάποια στιγμή να μπει τέλος στην εργασιακή «ζούγκλα».
Ερωτηθείς για τον κατώτατο μισθό, στο πλαίσιο και των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς, ο κ. Νεφελούδης επέμεινε στην πάγια θέση της κυβέρνησης ότι ο μισθός πρέπει να είναι αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης μεταξύ των κοινωνικών εταίρων και όχι απόφαση ενός υπουργού, όπως ισχύει σήμερα.
Τέλος, Ο κ. Νεφελούδης ανακοίνωσε ότι από τις 22 Νοεμβρίου το υπουργείο Εργασίας θα πιστώσει στους λογαριασμούς των δικαιούχων τα αντισταθμιστικά για το ΕΚΑΣ και μάλιστα με αναδρομική ισχύ.
Παράλληλα, διαβεβαίωσε πως 21 εκατομμύρια έχουν δεσμευτεί για να αρχίσει η σταδιακή καταβολή των ΕΦΑΠΑΞ, ενώ ενημέρωσε ότι σταδιακά ξεκινά και η καταβολή των συντάξεων που εκκρεμούν εδώ και 3 χρόνια.