​Σε ιλιγγιώδεις ρυθμούς αυξάνεται ο αριθμός των ανέργων σύμφωνα με όλους τους επίσημους δείκτες, ενώ διαρκώς μειώνεται ο αριθμός όσων λαμβάνουν επίδομα ανεργίας από το κράτος.

Τα νέα στοιχεία του ΟΑΕΔ δείχνουν εκτόξευση της ανεργίας με τα υψηλότερα ποσοστά στις γυναίκες, αφού το 62,74% των ανέργων είναι γυναίκες, έναντι του 37,25% των ανδρών.

«Ήταν και είναι πάντα αδικημένες οι γυναίκες και το ξέρουμε αυτό λόγω συνθηκών λόγω νοοτροπίας και των υποχρεώσεων που πέφτουν πιο πολύ στις γυναίκες και η πολιτεία δεν κάνει συγκεκριμένα πράγματα δε βοηθάει τις γυναίκες δυστυχώς»

«Να πας να ψωνίσεις να θες να πάρει κάτι για τα παιδιά σου και να μην μπορείς, γιατί δε φτάνουν αν δουλεύει ένας… δε βοηθάει το κράτος»

Μετά το σύστημα Εργάνη που έδειξε ότι τον μήνα Οκτώβριο οι απολύσεις υπερτερούσαν έναντι των προσλήψεων κατά 82.800 θέσεις εργασίας και ο ΟΑΕΔ επιβεβαιώνει τη δραματική επιδείνωση στην αγορά εργασίας.

Σε ένα μόνο μήνα οι εγγεγραμμένοι άνεργοι του ΟΑΕΔ ��υξήθηκαν κατά 43.645 άτομα. Συγκεκριμένα σκαρφάλωσαν σε 988.386 άτομα. Η κατάσταση όμως είναι ακόμα χειρότερη αφού την ίδια στιγμή μειώθηκαν κατά 37.000 οι άνεργοι στους οποίους έδωσε επίδομα ο ΟΑΕΔ!

Συγκεκριμένα το κράτος έδωσε επίδομα μόλις σε 99.000 άτομα από το σχεδόν 1 εκ. εγγεγραμμένους ανέργους.

Και ενώ πάντα με το τέλος της τουριστικής περιόδου αυξάνεται ο αριθμός των ανέργων, ενδεικτικό της δραματικής κατάστασης της οικονομίας είναι ότι πέρσι τον Οκτώβριο οι άνεργοι αυξήθηκαν έναντι του Σεπτεμβρίου κατά 35.592 άτομα ενώ φέτος κατά 43.646.

Οι πολίτες νιώθουν παρατημένοι στην τύχη τους από την κυβέρνηση και απογοητευμένοι σε μία αγορά εργασίας ζούγκλα όπου επικρατεί η μερική απασχόληση, η μαύρη ανασφάλιστη εργασία, ακόμα και απλήρωτη χωρίς κανέναν έλεγχο από το κράτος.