Αν μη τι άλλο, σίγουρα πρόκειται για κακό timing…
Την ημέρα που τα στοιχεία του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ έδειξαν ότι ο φετινός Οκτώβριος ήταν «μαύρος» για την αγορά εργασίας, η Ράνια Αντωνοπούλου βγήκε και μίλησε για… ρεκόρ δημιουργίας θέσεων εργασίας!
Όπως τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός για την καταπολέμηση της ανεργίας μιλώντα στον ραδιοσταθμό "Στο Κόκκινο", την περίοδο Ιανουάριος-Οκτώβριος 2016 οι αναγγελίες προσλήψεων ανήλθαν στις 1.830.453 θέσεις εργασίας και οι αποχωρήσεις έφτασαν τις 1.667.658. Δηλαδή, το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης διαμορφώθηκε στις 162.795 νέες θέσεις εργασίας.
Η αναπληρώτρια υπουργός σχολίασε τα στοιχεία για Οκτώβριο, τονίζοντας πως για να καταλάβουμε τη διαφορά, πρέπει να συγκρίνουμε το τι έγινε με πέρυσι την ίδια εποχή γιατί υπάρχει η εποχικότητα (δηλαδή απολύσεις μόλις τελειώσει η θερινή τουριστική περίοδος).
Ωστόσο, επεσήμανε ότι υπάρχουν δύο βασικά προβλήματα: το πρώτο ότι οι θέσεις εργασίας είναι μερικής απασχόλησης και το δεύτερο ότι παραμένει υψηλή ειδικά στις γυναίκες (20% ανεργία για τους άνδρες, 28% για τις γυναίκες).
Δείτε ακό��η: