​«Σε καλό κλίμα» για την Ελλάδα, ολοκληρώθηκε το Eurogroup της Δευτέρας, διαμήνυσαν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών.
«Επαναβεβαιώθηκε το συμφωνημένο χρονοδιάγραμμα αναφορικά με την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και την εξεύρεση λύσης στο θέμα του χρέους τον Δεκέμβριο, ώστε να αποκτήσει η Ελλάδα τον καθαρό διάδρομο που αναζητά», ανέφεραν οι ίδιες πηγές, επισημαίνοντας ότι «Φυσικά και διατυπώθηκαν ορισμένες διαφορετικές προσεγγίσεις».

Τι αναφέρει το ανακοινωθέν του Eurogroup για την Ελλάδα

«Οι υπουργοί ενημερώθηκαν για τη συνεχιζόμενη δεύτερη αξιολόγηση υλοποίησης του ελληνικού προγράμματος οικονομικής προσαρμογής, μετά την αποστολή ελέγχου των θεσμών στην Αθήνα στα τέλη Οκτωβρίου.

Το Eurogroup κάλεσε τις ελληνικές Αρχές και τα στελέχη της αποστολής να συνεχίσουν την εποικοδομητική συνεργασία τους και να ολοκληρώσουν γρήγορα την αξιολόγηση.

Η δεύτερη αξιολόγηση περιλαμβάνει τον προϋπολογισμό του 2017, τη μεσοπρόθεσμη δημοσιονομική στρατηγική και τη μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας.

Το Eurogroup ενημερώθηκε για την τεχνική βοήθεια που προσφέρεται στις ελληνικές Αρχές έως σήμερα από την υπηρεσία στήριξης διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η υπηρεσία ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2015 για να βοηθήσει τις χώρες – μέλη στην εφαρμογή διοικητικών και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που ενισχύουν την ανάπτυξη. Το Eurogroup αναμένει ότι η υπηρεσία θα εστιάσει στη βοήθεια προς την Ελλάδα για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων».