Την πρόταση της «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.» για τις Σκουριές, με την οποία ζητούσε η εταιρεία να υπάρξει προσαρμογή στην απόφαση 3191/2015 του Συμβουλίου της Επικρατείας, απέρριψε ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Πάνος Σκουρλέτης, προκαλώντας νέες αντιδράσεις για αρνητική στάση από την πλευρά του απέναντι στην επένδυση.


Συγκεκριμένα, απορρίφθηκε η «αίτηση θεραπείας» που είχε καταθέσει το Σεπτέμβριο η εταιρία ζητώντας να ανακληθεί προηγούμενη απόφαση του υπουργού, η οποία εκδόθηκε τον Ιούλιο του 2016 και προέβλεπε την επιστροφή του Προσαρτήματος "Τεχνική Μελέτη Μεταλλουργικής Μονάδας Χαλκού, Χρυσού και Θειϊκού Οξέος Μαντέμ Λάκκου".


Η «Ελληνικός Χρυσός» ισχυρίζεται ότι η προσβαλλόμενη απόφαση προσκρούει στο δεδικασμένο της απόφασης 3191/2015 του Συμβουλίου της Επικρατείας, αλλά και η απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος επίσης αναφέρει από την πλευρά του ότι «εκδόθηκε ακριβώς σε συμμόρφωση προς την απόφαση του ΣτΕ»!


Πηγές της εταιρείας και εργαζόμενοι κάνουν λόγο για πολιτική σκοπιμότητα από την πλευρά του κ. Σκουρλέτη και συνδέουν την απόφασή του με τον επικείμενο ανασχηματισμό και την πρόθεσή του να κάνει ηρωική έξοδο (από το συγκεκριμένο υπουργείο αν όχι και από την κυβέρνηση), λόγω και των διαφωνιών του επίσης με την πώληση μετοχών της ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ.