Τα στοιχε��α της Στατιστικής Υπηρεσίας σοκάρουν: Ένα στα δυο νοικοκυριά που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας δεν μπορούν φέτος να βάλουν πετρέλαιο για να ζεσταθούν. Ενώ στο σύνολο το ποσοστό φτάνει το 30%.Και όλα αυτά όταν το τσουχτερό κρύο ακόμα δεν έχει χτυπήσει την πόρτα της χωράς μας ...
"Τι πετρέλαιο μου λέτε, κουβέρτες ψάχνω, βρωμάω, ψάχνουμε τις προσφορές στα σουπερ-μάρκετ... Άνεργος έξι μήνες είμαι, πού να βρω πετρέλαιο να βάλουμε, δεν βλέπετε τα καζάνια; " . Δεν είναι όμως μόνο ο άνεργος που μίλησε στο Star ο οποίος και φέτος θα βρει μερικές κουβέρτες για να ζεσταθεί. Στην ίδια μοίρα και μια συνταξιούχος που βλέπει με απελπισία τις αδειες δεξαμενές του σπιτιού της .
Στο υπόγειο της πυλωτής της η Παγώνα Καμπόλη μόλις πάτησε τα 80 χρονια. Με αερόθερμο, κουβέρτες και... προσευχές για καλό καιρό θα περάσει και φέτος ο χειμώνας όπως λέει.
Στο - 50% είναι η ζήτηση σε σχέση με πέρυσι δηλώνει ο Πρόεδρος της Ένωσης Πρατηριούχων Αττικής, ενώ κουβέρτες, σόμπες και ξύλα επιστρατεύονται και φέτος για να ζεσταθούν εκατομμύρια συμπολίτες μας.

«Τον ΕΝΦΙΑ θα τον πληρώσω με τις κάρτες να μην μου πάρουν το σπίτι, τι πετρέλαιο θα βάλω» δηλώνει ένας άλλος άνεργος.
Στην ίδια μοίρα και μια συνταξιούχος που βλέπει με απελπισία τις αδειες δεξαμενές του σπιτιού της .«Εδώ κοιτάμε τις προσφορές στα σουπερ-μάρκετ, πετρέλαιο θα βάλουμε»; αναρωτιέται.