Οι περικοπές των επιδομάτων είναι δύσκολο να προσδιοριστούν καθώς επικρατεί αλαλούμ στο χώρο της Πρόνοιας και η αρμόδια υπουργός Θεανώ Φωτίου δεν έχει προχωρήσει ακόμη σε συνολική καταγραφή.


Το ζήτημα συζητήθηκε το μεσημέρι στη σύσκεψη με τους υπουργούς Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και Εργασίας Γιώργο ΚατρούΚατρούγκαλο.


Όπως ανέφερε η Κατερίνα Παναγοπούλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα, το Υπουργείο Εργασίας οφείλει να καταρτίσει έναν κατάλογο με περικοπές σε επιδόματα και κυρίως δικαιούχους και εφόσον βρεθεί ότι υπάρχει αλληλοεπικάλυψη σε παροχές θα μπει «μαχα��ρι».


Ήδη το υπουργείο είναι υπόλογο διότι έπρεπε να ξεκινήσει το πολύπαθο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης από 1/1/17 και στον προϋπολογισμό αναφέρεται «εντός του 2017».


Έλεγαν επίσης ότι θα στοιχίσει 900 εκ. ευρώ, στον προϋπολογισμό εγγράφηκαν 760 εκ. και ψάχνουμε ακόμα που θα βρούμε τα 200 εκ. ευρώ από αυτά! Αυτό που βασικά φρόντισε να κάνει η κ.Φωτίου από την πρώτη μέρα ήταν να το... μετονομάσει από Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα που το είχαν ονομάσει οι προηγούμενοι σε «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης». Απ�� τότε πάμε από αναβολή σε αναβολή.


Όσον αφορά τα επιδόματα που θα κοπούν η Παγκόσμια Τράπεζα «φωτογράφισε» 15 από αυτά σε λίστα που είχε καταρτίσει, μεταξύ των οποίων είναι το επίδομα θέρμανσης και επιδόματα τέκνων και γάμου. Το επίδομα πετρελαίου είπε ο κ. Χουλιαράκης ότι διασώζεται τουλάχιστον έως τον Απρίλιο του 2017 γιατί έχει εγγραφεί στον προϋπολογισμό, ενώ σίγουρα κινδυνεύει το επίδομα τέκνων.


Στο υπουργείο έχει συσταθεί μία επιτροπή που ψάχνει ποιοι παίρνουν ποια επιδόματα, αλλά δεν γνωρίζουν καν ποια αλληλοεπικαλύπτονται και αυτό είναι ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί.