​Για κατάργηση οδεύουν περισσότερα από δέκα κοινωνικά επιδόματα προκειμένου να βρεθούν χρήματα για το Εισόδημα Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Ο Γιώργος Κατρούγκαλος παραδέχθηκε σήμερα ότι οι θεσμοί βλέπουν τρύπα 400 εκατομμυρίων ευρώ στη χρηματοδότηση του Εισοδήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και ότι έχουν μπει στο στόχαστρο επιδόματα που επικαλύπτονται με το Κοινωνικό Εισόδημα.

Έτσι επανεξετάζονται 13 επιδόματα όπως τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού για ηλικιωμένους και ανέργους, τα κατασκηνωτικά επιδόματα και οι δωρεάν κάρτες μεταφοράς οικογενειών με τα ΚΤΕΛ. Από το υπουργείο Εργασίας υποστηρίζουν ότι τα οικογενειακά επιδόματα, το επίδομα θέρμανσης και τα επιδόματα αναπηρίας δεν κόβονται.

Όπως σας ενημερώσαμε νωρίτερα, ο Γιώργος Κατρούγκαλος είπε ότι το ασφαλιστικό έκλεισε με την πρώτη αξιολόγηση, αλλά παραδέχτηκε ότι το Eurogroup της Δευτέρας θα εξετάσει τις ουρές στη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση. Όπως το αν έχουν εκδοθεί όλες οι εγκύκλιοι και αποφάσεις για την εφαρμογή της αλλά και το πως εξελίσσεται η κατάσταση στα ασφαλιστικά ταμεία.

Πάντως για να μπει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο ελληνικό πρόγραμμα έχει ξεκαθαρίσει ότι θέλει νέο μαχαίρι στις συντάξεις.

Με επιστολή που έστειλε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ στο κοινοβούλιο της χώρας του για την ατζέντα του Eurogroup της Δευτέρας αποκαλύπτει ότι θα συζητηθούν και τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος που περιλαμβάνουν το κλείδωμα των σημερινών χαμηλών επιτοκίων αλλά και την μικρή επιμήκυνση της λήξης των ελληνικών δανείων από τα 28 χρόνια που είναι σήμερα στα 32. Αυτό που ξεκαθαρίζεται είναι ότι τα μέτρα θα ληφθούν αφού κλείσει και η δεύτερη αξιολόγηση.