Ξεκάθαρο καθιστά το Υπουργείο Οικονομικών, ότι το ασφαλιστικό έχει ολοκληρωθεί κατά την πρώτη αξιολόγηση, ως απάντηση σε σχετικά δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο πρόεδρος του Eurogroup,κ. Γέρουν Ντάισελμπλουμ, σε έγγραφό του που είδε το φως της δημοσιότητας, φέρεται να "επαναφέρει το ασφαλιστικό στην ατζέντα του Eurogroup".

Το ΥΠΟΙΚ επισημαίνει ότι:
-το ασφαλιστικό, όπως έχει δηλώσει επανειλημμένως και ο αρμόδιος υπουργός, έχει ολοκληρωθεί κατά την πρώτη αξιολόγηση. Ως εκ τούτου, "άνοιγμα του ασφαλιστικού" εκ νέου δεν υφίσταται
-το ασφαλιστικό δεν αποτελεί μέρος των θεμάτων της δεύτερης αξιολόγησης. Ουδέποτε, κατά τις συναντήσεις με τους επικεφαλής των θεσμών, την περασμένη εβδομάδα, αποτέλεσε θέμα συζήτησης το ασφαλιστικό/συνταξιοδοτικό.
-Αυτό που αποτελεί μέρος της δεύτερης αξιολόγησης είναι το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης, θέμα στο οποίο προφανώς αναφερόταν ο κ. Ντάισελμπλουμ.
Όπως σας ενημερώσαμε νωρίτερα στο star.gr, και ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος επιμένει ότι «το ασφαλιστικό έχει κλείσει», παρότι από την πλευρά του το αντίθετο υποστηρίζει ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ανοίγοντας το ζήτημα ενόψει της συνεδρίασης των Ευρωπαίων ΥΠΟΙΚ.