Σάλο έχει προκαλέσει η φράση που φέρεται να είπε ο διοικητής του ΟΑΕΕ, πως όσοι δεν μπορούν να πληρώνουν εισφορές, ας πάνε στη Βουλγαρία. Ο ίδιος πάντως το διαψεύδει. Την ίδια στιγμή, οι ασφαλισμένοι που ετοιμάζονται να βγουν σε σύνταξη βλέπουν με τρόμο τις συνέπειες του νέου ασφαλιστικού στην τσέπη τους.

Τα μειωμένα ποσοστά αναπλήρωσης που προβλέπει ο νόμος Κατρούγκαλου και η αλλαγή βάσης για τον υπολογισμό των συντάξιμων αποδοχών οδηγούν τις συντ��ξεις που θα εκδοθούν σε μειώσεις έως και 30%.

Οι συντάξιμες αποδοχές υπολογίζονταν με βάση την καλύτερη 5ετία της τελευταίας 10ετία στο ΙΚΑ, με βάση τον τελευταίο μισθό σε ΔΕΚΟ και τράπεζες και με βάση τον μισθό του Οκτωβρίου του 2011 στο δημόσιο. Πλέον είναι ο μέσος όρος των αποδοχών από το 2002 και μετά.

Οι συντάξιμες αποδοχές υπολογίζονταν :
ΙΚΑ =>με βάση τ��ν καλύτερη 5ετία της τελευταίας 10ετία
ΔΕΚΟ- Τράπεζες=> με βάση τον τελευταίο μισθό
Δημόσιο=> με βάση τον μισθό του Οκτωβρίου του 2011
Μέσος όρος αποδοχών από το 2002 έως σήμερα

Αυτό αφορά όλους όσοι κατέθεσαν αίτηση συνταξιοδότησης μετά τις 13 Μαΐου.

Δημόσιος υπάλληλος με 35ετία με τον παλιό τρόπο υπολογισμού θα λάμβανε κύρια σύνταξη 1.344 € μικτά. Μετά τις περικοπές θα λάμβανε καθαρό ποσό σύνταξης 1.075 €. Με τον νέο τρόπο υπολογισμού θα λάβει 829 € καθαρά.
Ασφαλισμένος στο ΙΚΑ με 11.100 ημέρες ασφάλισης στην 28η κλάση θα ελάμβανε κύρια σύνταξη 1.780 € μικτά. Μετά τις περικοπές θα έπαιρνε καθαρό ποσό σύνταξης 1.214 €. Με τον νέο ασφαλιστικό θα λάβει 912 € καθαρά.
Έμπορος ασφαλισμένος στον ΟΑΕΕ με 35ετία με τον παλιό τρόπο υπολογισμού θα ελάμβανε 1.132 € μεικτά. Μετά τις περικοπές θα έπαιρνε καθαρό ποσό σύνταξης 1.008 €. Με τον νέο τρόπο υπολογισμού λάβει καθαρά 889 €
Σάλος με τον διοικητή του ΟΑΕΕ
Σάλο προκάλεσε η φράση που φέρεται να είπε ο διοικητής του ΟΑΕΕ όταν ασφαλισμένος τον ρώτησε πως θα έχει κίνητρο για εργασία όταν καλείται να πληρώσει το 80% του εισοδήματός του στο κράτος; Σύμφωνα με την Καθημερινή ο κ. Τσακίρης του απάντησε όσοι το θεωρούν πατριωτικό ας πάνε στη Βουλγαρία.
Μιλώντας στο LIVE U ο διοικητής το διέψευσε. «Δεν είπα να πάνε στη Βουλγαρία. Είπα το να πάει κανείς στη Βουλγαρία ελλοχεύει ο κίνδυνος να μην δικαιωθούν σύνταξης» επισήμανε χαρακτηριστικά.
«Εάν η έννοια της ευθιξίας δεν ήταν άγνωστη στην κυβέρνηση, θα έπρεπε ήδη να έχ��ι ζητηθεί η παραίτησή του. Τσίπρα έχουν, τσίπα δεν έχουν στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» ήταν η ανακοίνωση της ΝΔ.
«Είναι σαφές ότι δεν ενδιαφέρονται για το "επιχειρείν". Στόχος τους είναι η κοινωνική ισοπέδωση και η "μαδουροποίηση" της χώρας. Το λιγότερο που έχουν να κάνουν είναι να "πάρουν το κεφάλι" του κ. Διοικητή» σχολίασε το ΠΑΣΟΚ.