Να επιστρέψουν το 25% του φόρου εισοδήματος των δικαστικών λειτουργών, της τελευταίας πενταετίας (2011-2016), καλεί τις εφορίες ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γ. Πιτσιλής σε εγκύκλιο η οποία δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια!


Συγκεκριμένα, ο κ. Πιτ��ιλής καλεί τις εφορίες να εκτελέσουν την απόφαση μισθοδικείου το οποίο έκανε γνωστό ότι ο οφειλόμενος φόρος εισοδήματος των δικαστικών λειτουργών θα υπολογιστεί μετά την αφαίρεση ποσοστού 25% από τις ακαθάριστες αποδοχές τους, σε εφαρμογή αντίστοιχης διάταξης που ισχύει για τους βουλευτές (αλλά για την κάλυψη των εξόδων συντήρησης του πολιτικού γραφείου τους σε αυτή την περίπτωση).

egkiklios dikastes 1.jpg


Πρόκειται για την ικανοποίηση ενός ακόμη αιτήματος των δικαστικών λειτουργών, σε μια συγκυρία στην οποία το Συμβούλιο Επικρατείας καλείται να λάβει εξαιρετικά κρίσιμες αποφάσεις για τις τηλεοπτικές άδειες και ενώ δεν έχει κοπάσει ο θόρυβος για την συνάντηση του πρωθυπουργού με τους προέδρους των ανωτάτων δικαστηρίων στο Μέγαρο Μαξίμου, στην οποία τέθηκε και ζήτημα αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των δικαστικών λειτουργών, όπως αποκάλυψε η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου. Αυτό συμβαίνει επίσης, ενώ αυξάνονται και πληθύνονται οι πλειστηριασμοί και εξακολουθούν να αγωνίζονται να τα βγάλουν πέρα οικονομικά, με πολύ μεγάλη δυσκολία, οι περισσότεροι πολίτες.

egkiklios dikastes 2.jpg


Η εγκύκλιος αναφέρει ότι «προκειμένου να αποφευχθεί άσκοπη επιβάρυνση των δικαστηρίων και ταλαιπωρία των πολιτών, οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών θα προβούν σε νέα εκκαθάριση, υπολογίζοντας τον οφειλόμενο φόρο εισοδήματος μετά την αφαίρεση ποσοστού 25% από τις ακαθάριστες αποδοχές τους (εν ενεργεία και συντάξιμες). Το τυχόν αχρεωστήτως καταβληθέν ποσό επιστρέφεται λαμβάνοντας υπόψη και τις διατάξεις περί παραγραφής».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Τι απαντά το Υπουργείο Δικαιοσύνης στον «πόλεμο» των δικαστών για την αύξηση των ορίων ηλικίας