​Δύο σημαντικούς αριθμούς που περιλαμβάνονται στο αγγλικό κείμενο του Πορίσματος για Εργασιακά παρέλειψε να συμπεριλάβει στην μετάφραση που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Εργασίας.

Συγκεκριμένα το αγγλικό κείμενο προσδιορίζει τον κατώτατο μισθό των νέων που δεν έχουν εμπειρία στο 85% του κατώτατου για τον πρώτο χρόνο εργασίας και στο 95% για τον ��εύτερο.

Έτσι, αν ο νέος είναι κάτω των 25 να έχει μισθό 434 ευρώ τον πρώτο χρόνο και 485 ευρώ τον δεύτερο ΕΝΩ αν ο νέος είναι άνω των 25 ετών να λαμβάνει 527 ευρώ τον πρώτο χρόνο εργασίας και 556 ευρώ τον δεύτερο.

Υπενθυμίζουμε ότι ο υπουργός έχει πει ότι το συγκεκριμένο πόρισμα θα είναι η βάση της διαπραγμάτευσης με την τρόικα.

ΠΟΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ;

Έναν από τους δύο υπουργούς, τον Γιώργο Κατρούγκαλο ή τον Ευκλείδη Τσακαλώτο θα πρέπει να πιστέψουν οι συνταξιούχοι, όσον αφορά στο μέλλον των συντάξεών τους.

Όπως έχει ήδη γράψει τo star.gr, ο υπουργός Εργασία�� υπογραμμίζει διαρκώς ότι με την επερχόμενη άνοδο της οικονομίας θα έρθει αύξηση των συντάξεων.

Αντιθέτως το υπουργείο οικονομικών επιμένει πως οι συντάξεις θα παραμείνουν παγωμένες, ακόμα και όταν έρθει η άνοδος της οικονομίας, αφού όσα χρήματα προκύψουν θα διατεθούν σε άλλες κοινωνικές δαπάνες.

ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ 13.197 ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ

Τα προσωπικά τους στοιχεία θα δουν στο διαδίκτυο όσοι έχουν οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία άνω των 150.000 ευρώ και δεν έχουν μπει σε ρύθμιση οφειλών.

Όπως σας έχει ήδη ενημερώσει το star.gr, πρόκειται για 13.197 οφειλέτες που χρωστούν 7,6 δις.

Σύμφωνα με την Ημερισία, 8 ημέρες πριν από τη δημοσιοποίηση των ονομάτων, οι οφειλέτες θα λάβουν mail με την προειδοποίηση να προσέλθουν για ρύθμιση στα Ταμεία πριν από την ανάρτηση των στοιχείων τους στο διαδίκτυο.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.