Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των σπιτιών που βγαίνει στο σφυρί. Εκατοντάδες είναι οι πλειστηριασμοί που έχουν δρομολογηθεί για αυτή την εβδομάδα ενώ μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να πλειστηριαστούν τουλάχιστον πέντε χιλιάδες ακίνητα.

Οι ιδιοκτήτες τους, όπως δηλώνουν στο Star, βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς στη μεγάλη τους πλειοψηφία δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα δάνειά τους από τις τράπεζες.

Μιλώντας πάντως στον Σκάι, ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης υποστήριξε ότι «τα ακίνητα τα οποία πλειστηριάζονται την επόμενη περίοδο είναι ακίνητα τα οποία αφορούν ισχυρούς ή πολύ ισχυρούς οικονομικά ανθρώπους»!

«Η κυβέρνηση Τσίπρα προσπαθεί να μας πείσει ότι τα σπίτια που βγαίνουν σε πλειστηριασμό κάθε Τετάρτη είναι τα σπίτια της Εκάλης. Αυτό δεν ισχύει. Ας έρθουν μια Τετάρτη στα ειρηνοδικεία, όπου στενάζει η καρδιά του ελληνικού λαού να δουν την πραγματικότητα...» απαντά ο Λεωνίδας Παπαδόπουλος, μέλος του κινήματος κατα των πλειστηριασμών. Τ

Τα ξένα funds θα έχουν δυο ειδών «μαγαζιά» στην Ελλάδα: Τις εταιρείες πώλησης και τις εταιρείες διαχείρισης. Όπως γράφει η Real News οι εταιρείες διαχείρισης πιέζουν εκτός από τα δάνεια να πάρουν και τις υποθήκες των δανείων.

«Στις εταιρείες διαχείρισης των δανείων δεν υπάρχει κανένας περιορισμός. Δηλαδή μπορούν να εκχωρηθούν για διαχείριση όλα τα δάνεια και δεν υπάρχει προστασία μέχρι τις 140 χιλιάδες ευρώ. Αν θα έρθει νομοθέτημα, θα επιβάλλει στις εταιρείες διαχείρισης και τη μεταβίβαση των νομικών πλέον ενεργειών. Τότε αυτό θα σημαίνει ότι ένα fund που έχει αναλάβει τη διαχείριση θα μπορεί και να βγάζει στον πλειστηριασμό και να πουλά τα ακίνητα και να κάνει οριστική διευθέτηση μέσω του κώδικα δεοντολογίας» δηλώνει η δικηγόρος Αριάδνη Νούκα.

Πλειστηριασμοί και για χρέη στο Δημόσιο

Με βόμβα έτοιμη να εκραγεί μοιάζουν και οι περιπτώσεις πλειστηριασμών για χρέη στο δημόσιο. «Πρέπει να λάβουμε όλα τα μέτρ�� ώστε να προστατεύεται η πρώτη κατοικία, να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο στη διαπραγμάτευση και για χρέη στο δημόσιο διότι έχει προστατευτεί από τις τράπεζες» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής δήλωσε στη Real Νews, για τους πλειστηριασμούς από τους ΟΤΑ ή το Δημόσιο:

«Δεν μπορεί η αυτοδιοίκηση αυτή τη στιγμή για ψύλλου πήδημα να διεκδικεί να πάρει το σπίτι ενός ανθρώπου. Φαίνεται ότι κάπως αυτό το ζήτημα ελέγχεται από το τραπεζικό σύστημα και ενδεχομένως να υπάρχουν κάποιου είδους πρωτοβουλίες από οφειλές στην αυτοδιοίκηση» δήλωσε.

Στο αν το κάνει όμως το κράτος, δήλωσε: «Όχι, δεν το κάνει, για να είμαι πιο σαφής δεν θα ξαναγίνει...». Σύμφω��α με παράγοντες τις αγοράς τουλάχιστον 50.000 ακίνητα κινδυνεύουν να βγουν στο σφυρί το 2017.