​Αλυσιδωτές αντιδράσεις αναμένεται να προκαλέσει η απαίτηση των ξένων funds, που πλέον ζητούν να τους δοθούν…και τα κλειδιά!

Όπως διαβάζουμε στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της «Real News», τα ξένα funds πιέζουν την κυβέρνηση να τους δώσει μαζί με την διαχείριση των «κόκκινων» δανείων, ΚΑΙ τα ακίνητα που αποτελούν την ενυπόθηκη εξασφάλιση τους, την στιγμή που η λαϊκή οργή για τους πλειστηριασμούς… ξεχειλίζει, και τα επεισόδια στα Ειρηνοδικεία, διαδέχονται το ένα το άλλο.

Το ζήτημα αναμένεται να απασχολήσει τις προσεχείς ημέρες την πολιτική ηγεσία του οικονομικού επιτελείου, καθώς για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει να αλλάξει ο νόμος, ο οποίος δεν προβλέπει την ανάθεση της τύχης των υποθηκών στα ξένα funds, παρά μόνο την εκχώρηση της διαχείρισης του δανείου.

Οι απαιτήσεις αυτές των ξένων funds έχουν προκαλέσει μεγάλο πονοκέφαλο στην κυβέρνηση, καθώς πρόκειται για ένα «καυτό» θέμα που θα δημιουργή��ει φοβερές αντιδράσεις στην κοινωνία.

ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΞΕΝΑ FUNDS:

Με το επιχείρημα ότι δεν τους συμφέρει να επενδύσουν μόνο στη διαχείριση των «κόκκινων δανείων», και επικαλούμενες αυτά που ισχύουν στην Ισπανία, οι ξένες εταιρίες θέλουν να διαχειριστούν και τις υποθήκες.

«Ουσιαστικά, επιδιώκουν να κάνουν όλη τη δουλειά με στόχο το μεγαλύτερο όφελος» αναφέρει στη «Real News» υψηλόβαθμο τραπεζικό στέλεχος.

Από τη στιγμή που η τράπεζα θα τους εκχωρήσει τη διαχείριση του μη εξυπηρετούμενου δανείου, θέλουν να υπάρξει εξουσιοδότηση από την πλευρά της τράπεζας για τον έλεγχο και του ενυπόθηκου ακινήτου, με στόχο να μπορούν, ανάλογα με την περίπτωση, είτε να το πουλήσουν, είτε να το βγάλουν σε πλειστηριασμό.

Τραπεζικές πηγές τονίζουν πως αν συμβεί αυτό, «το ξένο fund θα παίρνει την διαχείριση του ακινήτου και θα κάνει ο,τι κάνουμε κι εμείς, στην περίπτωση που ο δανειολήπτης δεν θέλει ή δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στην αποπληρωμή του δανείου».