​«Πανούργο πολιτικό» χαρακτήρισε τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε συνέντευξή του στο Bloomberg, ενώ παρομοίασε την Ελλάδα με γαζέλα που βρίσκεται ανάμεσα σε δύο ελέφαντες όσον αφορά στο ζήτημα του χρέους.

Όπως είπε, η διαφωνία της Γερμανίας με την ελάφρυνση του χρέους είναι σε αντίθεση με αυτά που ζητά το ΔΝΤ, ώστε να παραμείνει στο πρόγραμμα.

Σημείωσε μάλιστα ότι ο ίδιος μετέφερε αυτό το μήνυμα στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών κατά τη διάρκεια της χθεσινής τους συνάντησης στην Ουάσινγκτον, στο περιθώριο της συνόδου του ΔΝΤ.

«Ο Σόιμπλε πιστεύει ότι το πρόγραμμα θα έχει αποτέλεσμα, το ΔΝΤ θα μετάσχει και ότι δεν θα υπάρξει μεγάλη ελάφρυνση χρέους. Κάτι πρέπει να δώσει, πιστεύω ότι βαθιά μέσα του το καταλαβαίνει αυτό», είπε ο κ. Τσακαλώτος και συνέχισε:

«Είναι πανούργος πολιτικός. Είναι στο προσκήνιο για πολύ καιρό. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν μπορεί να καταλάβει πως δεν μπορείς να τα έχεις και τα τρία αυτά στοιχεία. Πρέπει πραγματικά να αναγκάσουμε τους ανθρώπους να χτυπήσουν τα κεφάλια τους για να φτάσουμε σε μία λύση».