​Λιτότητα δίχως τέλος και χωρίς έλεος για τους φορολογούμενους προβλέπει το προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατατίθεται τη Δευτέρα στη Βουλή.

Πρόσθετοι φόροι τουλάχιστον 2,3 δισεκατομμυρίων ευρώ που θα πέσουν τυφλά πάνω σε προϊόντα και υπηρεσίες ευρείας κατανάλωσης.

-Από τον Ιανουάριο αυξάνεται η τιμή της αμόλυβδης κατά 4 λεπτά του ευρώ, του ντίζελ κίνησης κατά 8 λεπτά, και του υγραερίου κίνησης κατά 7 λεπτά.

-Επιβάλλεται φόρος 5% στη σταθερή τηλεφωνία και το ίντερνετ, αυξάνεται ο φόρος στα τσιγάρα έως και 0,7 ευρώ ανά πακέτο, επιβάλλεται φόρος έως 4 ευρώ ανά κιλό στον καφέ, επιβάλλεται φόρος 10 λεπτά του ευρώ ανά 100 ml υγρού ηλεκτρονικού τσιγάρου.

-Επίσης καταργούνται οι μειωμένοι κατά 30% συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά της άγονης γραμμής.

Και φως δεν φαίνεται στο τούνελ καθώς η πολιτική σκληρής λιτότητας θα διατηρηθεί τουλάχιστον έως το τέλος του 2017, αφού το Βερολίνο βάζει «στον πάγο» κάθε συζήτηση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους πριν τις γερμανικές εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τον επόμενο Σεπτέμβριο.

Σταθάκης: Στο ...μέλλον θα δούμε το θέμα του χρέους!

Εν τω μεταξύ, μετά τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης μετέθεσε την οριστική ρύθμιση του χρέους στο μέλλον.

«Η απόφαση του Eurogroup του Μαΐου κάνει λόγο για παρέμβαση σε τρία στάδια. Το βραχυχρόνιο βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, ενώ παράλληλα προχωρούν οι συζητήσεις για τις μεσοπρόθεσμες παρεμβάσεις, που θα υλοποιηθούν μέχρι το τέλος του προγράμματος. Τότε θα αποτιμηθούν οι περαιτέρω πρωτοβουλίες», είπε ο κ.Σταθάκης στην «Αγορά».

Το μπλόκο του Σόιμπλε

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πλευρά επιχείρησε να βάλει στο τραπέζι του πρόσφατου Euroworking Group το ζήτημα του χρέους. Η προσπάθεια προκάλεσε την άμεση αντίδραση του εκπροσώπου του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που τόνισε αυτό δεν προβλέπεται από την απόφαση του Eurogroup του περασμένου Μαΐου.

Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε στο Euro Working Group ότι έως την ερχόμενη Παρασκευή θα έχουν θεσπιστεί και τα τελευταία προαπαιτούμενα προκειμένου να εκταμιευθεί η υποδόση των 2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η νέα φοροκαταιγίδα, σε αντίθεση με τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, βάζει στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης την κυβέρνηση και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Δείτε επίσης:

Βγήκε το ΜΑΥΡΟ ΦΕΓΓΑΡΙ για την Ελλάδα-Δημοσίευμα ΒΟΜΒΑ του Bloomberg για το ΔΝΤ και τη χώρα μας