Σημαντική μείωση στα κέρδη της είχε η ΔΕΗ το πρώτο εξάμηνο του 2016 σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2015. Αυτό ωστόσο που ανησυχεί τους καταναλωτές, είναι ενδεχόμενη αύξηση στον λογαριασμό του ρεύματος που μπορεί στην πράξη να ακυρώσει και την έκπτωση του 15% που προσφέρει στους συνεπείς πελάτες.


Οι ουρές στα ταμεία της ΔΕΗ θα συνεχισθούν πάντως και τον Οκτώβριο, αφού η προθεσμία για ευνοϊκές ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων λογαριασμών πηρέ παράταση για ένα μήνα. Ωστόσο ο κόσμος είναι σε απόγνωση.


«Πήγα και έκανα ρύθμιση στη ΔΕΗ. Όλα είναι με ρύθμιση. Πως θα τα βγάλω εγώ πέρα μέχρι τον Φεβρουάριο! Και μετά τι θα γίνει; αναρωτιέται καταναλωτής.

Ο απολογισμός του α’ εξαμήνου του 2016 έδειξε μείωση των κερδών της κατά 45,9% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Ωστόσο ένα σχόλιο του προέδρου της ΔΕΗ Εμμ. Παναγιωτάκη μπορεί να κρύβει αυξήσεις στους λογαριασμούς: «Η ανάκτηση των οφειλομένων, από το 2012 έως το 2015, ποσών λόγω Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας καθώς και η εξόφληση των οφειλών του Δημοσίου είναι επιτακτική αναγκαιότητα».

Το ποσό για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας που ζητεί ο πρόεδρος της ΔΕΗ εκτιμάται στα 600 εκ. ευρώ. Αν η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας αποφασίσει να αποδοθεί τότε θα προστεθεί στο γνωστό τετραγωνάκι στα δεξιά του λογαριασμού. Στις λεγόμενες Ρυθμιζόμενες χρεώσεις.. Και η έκπτωση του 15% στους συνεπείς στην πράξη, πάει περίπατο, ενώ για τους μη συνεπείς, ο λογαριασμός αυξάνεται κι άλλο.

Την ίδια ώρα στην Ιεράπετρα, αντιπροσωπεία κατοίκων και φορέων με επικεφαλής τον Δήμαρχο, εισέβαλαν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, διαμαρτυρόμενοι για την υποβάθμιση της πόλης, με το κλείσιμο της ΔΕΗ και του αστυνομικού τμήματος...