Κακό ποδαρικό θα κάνει ο Οκτώβριος για τους φορολογούμενους καθώς θα βρεθούν αντιμέτωποι με νέες αυξήσεις στους ήδη αυξημένους -και μάλιστα κατά πολύ- φόρους. Αυξάνεται κατά 13 λεπ��ά του ευρώ το αγροτικό πετρέλαιο και από τις 15 Οκτωβρίου ξεκινά η περίοδος διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης με αυξημένο φόρο.

Η αύξηση θα προκαλέσει άνοδο της λιανικής τιμής κατά 6 έως 7 λεπτά. Μάλιστα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των πρατηριούχων το πετρέλαιο θέρμανσης θα αρχίσει να διατίθεται στην τιμή των 92 λεπτών ανά λίτρο, περίπου 20% ακριβότερα σε σχέση με την τιμή του περασμένου Απριλίου.

"Όποιος μπορεί να πληρώσει θα πληρώνει, όποιος δεν μπορεί δεν θα πληρώνει. Τι να κάνει αυτός που δεν μπορεί"; δηλώνει πολίτης στην κάμερα του Star.

Μαύρη πρωτοχρονιά θα κάνουν φέτος οι φορολογούμενοι καθώς έρχεται το επόμενο κύμα αυξήσεων φόρων. Αυξάνεται η τιμή της βενζίνης κατά 4 λεπτά ανά λίτρο, το πετρέλαιο κίνησης κατά 9 λεπτά και το υγραέριο κατά 7 λεπτά. Από την 1η Ιανουαρίου 2017 αυξάνονται και οι ειδικοί φόροι κατανάλωσης στα τσιγάρα και τον καπνό. Το αποτέλεσμα των αυξήσεων θα είναι να ανέβουν οι λιανικές τιμές πώλησης έως και 70 λεπτά το πακέτο.

"Δεν πληρώνει ο κόσμος φόρους, δεν αντέχει. Θα κοιτάξω πρώτα να περάσω εγώ καλά και μετά να πληρώσω φόρους" δηλώνει άλλος πολίτης.

Από τη φοροκαταιγίδα δεν γλιτώνει ούτε ο καφές. Από την 1η Ιανουαρίου θα επιβληθεί φόρος κατανάλωσης στην εισαγωγή και στην εγχώρια επεξεργασία καφέ, με συντελεστές έως και 4 ευρώ ανά κιλό. Η επιβολή του φόρου αυτού, αναμένεται να επιβαρύνει με αυξήσεις έως και 15% τη λιανική τιμή του καφέ.

Επιπλέον θα επιβληθεί φ��ρος 10 λεπτά ανά 100 ml στα υγρά του ηλεκτρονικού τσιγάρου καθώς και τέλος 5% στους μηνιαίους λογαριασμούς σταθερής τηλεφωνίας και ίντερνετ. Από το νέο έτος καταργούνται και οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά της άγονης γραμμής.