«Μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης δεν μένουν και πολλά από το τρέχων πρόγραμμα» δήλωσε ο Γιώργος Σταθάκης στο CNBC, όπου διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση «είναι πλήρως δεσμευμένη στους όρους του προγράμματος και έχει σημειώσει πρόοδο στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων».

«Πιστεύω ότι η δεύτερη αξιολόγηση είναι άμεσα συνδεδεμένη με το θέμα του χρέους και μέχρι τα Χριστούγεννα εκτιμώ ότι θα έχουμε τελειώσει και με τα δύο θέματα», ώστε η Ελλάδα να μπορέσει να ενταχθεί στην ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ, πρόσθεσε ο υπουργός.

Σύμφωνα με τον ίδιο, εκτός από το φρέσκο χρήμα που θα φέρει στις τράπεζες η ποσοτική χαλάρωση, «θα έχει και έναν ιδιαίτερα συμβολικό χαρακτήρα για τους ξένους επενδυτές και θα είναι μια ισχυρή ένδειξη ότι η ελληνική οικονομία επιστρέφει στην κανονικότητα».

Αναφορικά, με τον Γιάννη Στουρνάρα και τα γεγονότα με την Τράπεζα Αττικής (πόρισμα για δάνεια και κόντρα για νέο ΔΣ), ο υπουργός Οικονομίας διαβεβαίωσε ότι οι σχέσεις με την Τράπεζα της Ελλάδας είναι εξαιρετικές και πως σε κανένα σημείο δεν προσπάθησε η κυβέρνηση να πιέσει τον κεντρικό τραπεζίτη να παραιτηθεί.