Μία αποκάλυψη-φωτιά κάνει η Die Zeit, η οποία αναφέρεται σε σχέδιο της γερμανικής κυβέρνησης για διάσωση της Deutsche Bank!

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η γερμανική κυβέρνηση και οι αρμόδιες χρηματοοικονομικές αρχές προετοιμάζουν σχέδιο διάσωσης της Deutsche Bank, στην περίπτωση που η τράπεζα δεν μπορέσει να αντλήσει από μόνη της τα απαραίτητα κεφάλαια για την υπόθεση στις ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι οι αμερικανικές Αρχές πρότειναν προσφάτως, την επιβολή προστίμου 14 δισ. δολαρίων, για την πώληση ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων, το 2008.

Χωρίς να αποκαλύπτει την πηγή της πληροφόρησης της, η γερμανική εφημερίδα σημειώνει πως το σχέδιο διάσωσης της Deutsche Bank θα της δίνει τη δυνατότητα να πουλήσει περιουσιακά της στοιχεία σε άλλες τράπεζες σε τιμές που θα άμβλυναν τις πιέσεις στην DB και δεν θα προσέθεταν επιπλέον βάρος.

«Στο χειρότερο σενάριο», τονίζει η Die Zeit, «η γερμανική κυβέρνηση θα αναλάβει μερίδιο 25% της Deutsche Bank».

Σύμφωνα, πάντως, με το Reuters η χρηματοοικονομική ρυθμιστική αρχή (Bafin) δεν επεξεργάζεται σχέδιο διάσωσης της τράπεζας, ενώ το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας διαψεύδει πως ετοιμάζει σχέδιο διάσωσης.