Η Τράπεζα Αττικής αναζητά εναγωνίως τρόπους να κλείσει την τρύπα του μετοχικού κεφαλαίου που δεν έχει κλείσει ακόμα, ενώ κάθε μέρα που περνά, εξ αιτίας της έλλειψης διοίκησης αντιμετωπίζει προβλήματα δανείων που «κοκκινίζουν», με αποτέλεσμα το κενό του μετοχικού κεφαλαίου που πρέπει να συμπληρωθεί να μεγαλώνει, όπως ανέφερε ο Τάσος Τέλλογλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα.

Σήμερα η ΤτΕ και η κυβέρνηση εξετάζουν με την νέα διοίκηση τρόπους με τους οποίους θα γίνει δυνατή η προσέλκυση κεφαλαίων στην Τράπεζα, που δεν καθόλου εύκολο εγχείρημα υπό τις παρούσες συνθήκες.


Εκείνο που επιχειρείται είναι να προσελκυσθούν εταιρείες που διαχειρίζονται κόκκινα δάνεια, ώστε να προκαταβάλλουν το ποσό που λείπει από το μετοχικό κεφάλαιο, που δεν είναι πλέον 70 εκ. ευρώ που ήταν τον Φεβρουάριο που πέρασε, αλλά υψηλότερο.


Όμως, μέχρι σήμερα οι προτάσεις αυτές δεν βρίσκουν ανταπόκριση όχι μόνο λόγω του ρίσκου της χώρας αλλά και τους γεγονότος ότι δεν ήταν καθαρή η πραγματική εικόνα της Τράπεζας.


Όπως πρόσθεσε ο Τάσος Τέλλογλου, η πλευρά της νέας διοίκησης της Τράπεζας θα προχωρήσει σε γρήγορη αναδιάρθωση του διοικητικού μηχανισμού της Τράπεζας και στην κατάρτιση ενός οργανογράμματος με σαφώς μικρότερο αριθμό προσωπικού, με στόχο να στείλει στους υποψήφιους επενδυτές ένα σήμα ότι επιθυμεί να βάλει τάξη στα του οίκου της. Οι κινήσεις αυτές θα γίνουν μέσα στην εβδομάδα.