Το μέλλον της πολύκροτης υπόθεσης διάσωσης του «Μαρινόπουλου» (μαζί η τύχη χιλιάδων εργαζόμενων και επιχειρήσεων της χώρας) κρίνεται σήμερα.

Η αγωνία στην αγορά χτυπάει κυριολεκτικά «κόκκινο» καθώς όλοι περιμένουν την απάντηση των πιστωτών στο σχέδιο εξυγίανσης και αν θα εξασφαλισθε�� τελικά το ελάχιστο ποσοστό (60%) που απαιτείται για να προχωρήσει η μεγαλύτερη συμφωνία διάσωσης τη σύγχρονη ιστορία του τόπου.

Η αίσθηση που μεταφέρουν κύκλοι της αγοράς είναι πως εύκολα ή δύσκολα το ποσοστό του 60% θα «πιαστεί» καθώς κανείς δεν επιθυμεί την κατάρρευση της αλυσίδας λόγω του τρομακτικού αντίκτυπου που θα έχει στο σύνολο της οικονομίας.

Υπολογίζεται ότι περίπου 50.000 εργαζόμενοι θα οδηγηθούν στην ανεργία, συμπεριλαμβανομένων των 11.000 της αλυσίδας, από το ισχυρό πλήγμα που θα προκληθεί σε χιλιάδες προμηθευτές. Επιπλέον, οι περισσότεροι πιστωτές θεωρείται ότι θα λειτουργήσουν με τη λογική του «μη χείρον βέλτιστων», ώστε να περιορίσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τη ζημιά που έτσι και αλλιώς θα υποστούν από το «κούρεμα» στις απαιτήσεις τους της τάξης του 50%, αφού εάν πτωχεύσει η εταιρεία θα τα χάσουν όλα.

Το διακύβευμα, όπως χαρακτηριστικά λένε, είναι μεγάλο και ξεπερνάει ακόμη και τους ίδιους, αφού πρόκειται για πάνω από το 1% του ΑΕΠ.

Σύμφωνα, πάντως, με πηγές που έχουν γνώση της υπόθεσης έχει ήδη κλειδώσει το 53% των πιστωτών και δίνεται μάχη για το υπόλοιπο ποσοστό...