​«Το νερό θα είναι απλησίαστο για τον καταναλωτή, αν ψηφιστεί η υπαγωγή της ΕΥΔΑΠ στο υπέρ ταμείο». Αυτό υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι της εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης της Αθήνας.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, η ιδιωτικοποίηση των νερών στην Ευρώπη αλλά και στον πλανήτη ολόκληρο, το πρώτο που έχει δείξει είναι ότι ακριβαίνουν τα τιμολόγια.

Το ίδιο θα ισχύσει και για τα τιμολόγια της ΔΕΗ. Ο υπουργός περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης, σχετικά με τις πιέσεις των δανειστών για την πώληση του 17% της ΔΕΗ, δήλωσε στην Εφημερίδα των Συντακτών: «Εδώ τα πράγματα είναι διαφορετικά, το παλιό πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου, προέβλεπε την πώληση του 17% και όχι το δικό μας».

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης, ωστόσο είπε στο Star πως «το μνημόνιο που έχει υπογράψει και ο κύριος Σκουρλέτης λέει πως "η ΔΕΗ θα είναι εξ ολοκλήρου στο υπερταμείο και το ελληνικό δημόσιο δε θα έχει ποσοστό ούτε 1%"».

Εκτός από την ΕΥΔΑΠ και τη ΔΕΗ, οι εταιρείες που θα ενταχθούν στο υπέρταμείο είναι η ΕΥΑΘ, οι Κτιριακές Υποδομές, η Αττικό Μετρό, και η ΕΛΒΟ.

Η υπαγωγή των ΔΕΚΟ στο υπερταμείο, όπως υποστηρίζο��ν, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων θα φέρει δραματικές μειώσεις στις θέσεις εργασίας, τονίζοντας μάλιστα, πως με το καινούριο νομοσχέδιο αν απελευθερωθούν οι ομαδικές απολύσεις, τότε όλες οι θέσεις εργασίας είναι στον αέρα.

Την ίδια ώρα, στο εργοστάσιο της ΕΛΒΟ αντηχούν ακόμα τα λόγια υποστήριξης που έδινε η τωρινή κυβέρνηση σαν αντιπολίτευση, όταν είχε τεθεί το θέμα ιδιωτικοποίησης της βιομηχανίας.

Το τόπιο θα ξεκαθαριστεί την Τρίτη που ψηφίζεται το πολυνομοσχέδιο για τις ΔΕΚΟ, προκειμένου να ξεκλειδωθεί η δόση των 2,8 δις.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Δείτε επίσης:

Βουλή: Κατατέθηκε το πολυνομοσχέδιο-ΓΙΓΑΣ με ΟΛΑ τα προαπαιτούμενα

Στο σφυρί βγάζει η κυβέρνηση ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΒΟ, Αττικό Μετρό και Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.