Νέα στοιχεία αποκάλυψε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα, για την εταιρία Τοξότης ΑΕ, την κατασκευαστική εταιρία της οικογένειας Καλογρίτσα.
Όπως ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες από το πόρισμα, τα δάνεια της Τοξότης ΑΕ, μέσα στο 2015, είναι τρία και τα ποσά τους είναι:
-11 εκ. ευρώ τον Ιανουάριο
-20 εκ. ευρώ τον Μάιο
-19,5 εκ. ευρ�� το Νοέμβριο.
Σύνολο: 50,5 εκ. ευρώ.
Το δεύτερο στοιχείο είναι άκρως εντυπωσιακό: Η Τοξότης ΑΕ είχε από το 2014 πιστοδοτικό όριο στην τράπεζα αττικής 10 εκ. ευρώ. Τον Απρίλιο του 2015 όμως, όπως ανέφερε η Κάτια Μακρή, το όριο εκτοξεύεται στα 50 εκ ευρώ. Σα να μην φτάνει αυτό, μετά από 16 ημέρες, τον Μάιο του 2015, πηγαίνει στα 100 εκ. ευρώ! Δηλαδή από 10 εκατομμύρια που μπορούσε να πάρει ξαφνικά άνοιγε μια κάνουλα που έφτασε στα 100 εκατομμύρια…
Το τρίτο στοιχείο είναι το επιτόκιο. Οι πληροφορίες λένε ότι το πόρισμα κάνει λόγο για ένα επιτόκιο της τάξης του 2,6% πάνω από το επιτόκιο καταθέσεων, δηλαδή γύρω στο 4%. «Να σας θυμίζω ότι οι τράπεζες δανείζονταν την ιδία περίοδο από τον ELA, δηλαδή με 10%, αλλά στον κ. Καλογριτσα δάνειζαν με το μισό επιτόκιο!» τόνισε η Κάτια Μακρή.
Τελευταίο άλλα όχι λιγότερο σημαντικό, όπως επισήμανε η δημοσιογράφος στη Μάρα Ζαχαρέα:
Το πόρισμα διαπιστώνει ότι μέσα στο 2015, στην εταιρία έγιναν 39… διευκολύνσεις! Δηλαδή: Δανειοδοτήσεις, νέα δάνεια για να εξοφλεί παλιότερα, αλλαγή επιτοκίων. Αυτό σημαίνει ότι περίπου 3 φορές το μήνα κάτι άλλαζε στις συναλλαγές του κ. Καλογριτσα και η Αττικής ασχολούνταν συνεχώς με την εταιρία του!
«Για να καταλάβετε το εύρος των συναλλαγών μαθαίνω ότι μέσα στο πόρισμα αναφέρεται ότι είναι πολύ δύσκολο να εξαχθούν συμπεράσματα για τη συνολική έκθεση της τράπεζας με τον πελάτη. Δηλαδή, οι ελεγκτές δεν έβγαλαν άκρη για όλες τις συναλλαγές του κ. Καλογριτσα με την τράπεζα» υπογράμμισε η Κάτια Μακρή.