Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να ξηλώσει τις ηγεσίες σε ΚΕΦΟΜΕΠ και ΚΕΜΕΕΠ.

Συγκεκριμένα, με απόφαση που υπογράφει ο γ.γ. Εσόδων κ. Πιτσιλής, απομακρύνονται ο επικεφαλής του Κέντρου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου Δημήτρης Μασίνας και ο υποδιευθυντής του Κέντρου Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων Διονύσης Καπνίσης, ο οποίος εκτελούσε χρέη διευθυντή.

Η επίσημη αιτιολόγηση από το υπουργείο Οικονομικών είναι ότι οι υπηρεσίες δεν πέρασαν την αξιολόγηση που γίνεται για όλους τους προϊσταμένους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο 8μηνο ο στόχος που είχε τεθεί στο ΚΕΦΟΜΕΠ ήταν έσοδα 77,006 εκατ. ευρώ και τα έσοδα που έφερε ήταν 41,796 εκατ. ευρώ δηλαδή υπήρξε υστέρηση -45,7%.

Όσον αφορά την παύση του εκτελούντα χρέη προϊσταμένου του ΚΕΜΕΕΠ (λόγω συνταξιοδότησης εδώ και καιρό της προϊσταμένης της υπηρεσίας), είχε τεθεί στόχος στην υπηρεσία 276,116 εκατ. ευρώ και τα έσοδα –κατά τις ίδιες πληρ��φορίες- ήταν 128,464 εκατ. ευρώ, δηλαδή καταγράφηκε υστέρηση -53,5%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο υπηρεσίες είχαν κάνει τον έλεγχο σε πολλές μεγάλες επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων και στον κ. Καλογρίτσα.