Η μοναδική χώρα που αύξησε τον συντελεστή φορολόγησης των επιχειρήσεων από το 26% στο 29% είναι η Ελλάδα, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού, η χώρα μας πάσχει από… φορομανία! Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, η Ελλάδα μεταρρύθμισε το σύστημα του ΦΠΑ και έτσι ο μειωμένος συντελεστής 13% ισχύει πλέον για λιγότερα προϊόντα από πριν, ενώ περισσότερα από 10 είδη και υπηρεσίες πήγαν το 23% (που πλέον έχει γίνει 24%).

Όπως αναφέρει, ο ΦΠΑ αυξήθηκε και για τους τουρίστες, αφού ισχύει και για τις διανυκτερεύσεις, ενώ επίσης καταργήθηκαν σταδιακά οι εξαιρέσεις για τα νησιά.

Η Ελλάδα ήταν η μοναδική χώρα η οποία πρωτοτύπησε και στη… συνταγή για την πολυπόθητη ανάπτυξη και την προσέλκυση επενδύσεων.

Ειδικότερα, ήταν η μόνη που αύξησε το ΦΠΑ και για τα κέρδη των επιχειρήσεων, από 26% σε 29%!

Τα περασμένα χρόνια, όμως, οι κυβερνήσεις τον είχαν μειώσει δραστικά ώστε να μη τις επιβαρύνει η κρίση (το 2009 ήταν 43%).

Σύμφωνα με την έκθεση «Μεταρρυθμίσεις της φορολογικής πολιτικής το 2016», εκτός από την Ελλάδα σε σοβαρές μεταρρυθμίσεις του φορολογικού τους συστήματος προέβησαν και η Αυστρία, το Βέλγιο, η Ιαπωνία, η Νορβηγία και η Ισπανία (επί συνόλου 35 ανεπτυγμένων χωρών του ΟΟΣΑ).