Βαθύτερη απ’ ότι αρχικά φάνηκε είναι σύμφωνα με το Τάσο Τέλλογλου και τα όσα ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα, η εμπλοκή της Τράπεζας Αττικής στην υπόθεση της χρηματοδότησης της πρώτης δόσης για την τηλεοπτική άδεια του Ιωάννη Καλογρίτσα και την εγγυητική που την συνόδευε.

Στο ερώτημα της Μ. Ζαχαρέα «γιατί να υπάρχει πρόβλημα στο γεγονός ότι ο κ. Ιωάννης Καλογρίτσας έφερε σύμφωνα με στέλεχος της Τράπεζας, τον αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή Θανάση Τσάδαρη, χρήματα από το εξωτερικό για την εγγυητική», ο Τ. Τέλλογλου επισήμανε:


«Ο κ. Καλογρίτσας κατέβηκε στον διαγωνισμό με μια μονοπρόσωπη ΕΠΕ. Υπέρ αυτής της μονοπρόσωπης ΕΠΕ ήρθε έμβασμ�� από ξένη τράπεζα του εξωτερικού. Δεν γνωρίζουμε ακόμα ποιός ήταν ο αποστολέας, αλλά γνωρίζουμε ότι ένα τέτοιο μεγάλο ποσό που έφτασε στις 12.30 το μεσημέρι θα έπρεπε να καλύπτεται από μια σύμβαση που να αναφέρει το ποσό του εμβάσματος και να ελεγχθεί σε ό,τι αφορά το ξέπλυμα του χρήματος».


Αλλά όπως πρόσθεσε ο γνωστός δημοσιογράφος, παρότι ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Τράπεζας είπε προχθές ότι έγινε ο έλεγχος για το ξέπλυμα με βάση όλα τα στάνταρντ, «σήμερα όμως μάθαμε ότι η Τράπεζα έστειλε το έμβασμα στην Aνεξάρτητη Aρχή για το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος και ότι αυτή η Αρχή δεν της απάντησε αρνητικά».


Όπως όμως τόνισε ο Τάσος Τέλλογλου, το ερώτημα είναι γιατί η επιτροπή για τη διενέργεια του διαγωνισμού δεν περίμενε την απάντηση ή αν επικοινώνησε με την Αρχή πριν κάνει δεκτό το έμβασμα, τρείς ώρες μετά την αποστολή του. «Όπως επίσης είναι αξιοπερίεργο γιατί η Τράπεζα εξέδωσε την εγγυητική πριν της απαντήσει η Αρχή. Η Τράπεζα Αττικής οφείλει μια απάντηση πριν αναγκασθεί να εξετάσει το επόμενο παρόμοιο έμβασμα» πρόσθεσε ο δημοσιογράφος.