Σε οριακό σημείο φαίνεται πως είναι η υπόθεση του ΔΕΣΦΑ, με τους Αζέρους να αφήνουν αιχμές για τη στάση του υπουργού Περιβάλλοντος Πάνου Σκουρλέτη.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την αζέρικη ιστοσελίδα News.az, η οποία συχνά απηχεί τις απόψεις της κυβέρνησης του Αζερμπαϊτζάν, η αζέρικη πλευρά έχει ζητήσει επίσημα συνάντ��ση από τον πρωθυπουργό για το θέμα.
«Λαμβάνοντας υπόψη τις μη εποικοδομητικές θέσεις υψηλόβαθμων αξιωματούχων (σ.σ. της ελληνικής πλευράς) το Αζερμπαϊτζάν εμμένει στο αίτημα για συνάντηση μόνον με τον πρωθυπουργό και ελπίζει ότι η συνάντηση αυτή θα πραγματοποιηθεί» τονίζει το δημοσίευμα επικαλούμενη πηγή από την αζέρικη κυβέρνηση.
«Η αζέρικη πλευρά ενδιαφέρεται μόνον για ένα ερώτημα: Θέλει η ελληνική κυβέρνηση να δει τη Socar σαν μεγάλο επενδυτή στην ελληνική οικονομία; H SOCAR ενδιαφέρεται για την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ. Ωστόσο, ως αποτέλεσμα των μη εποικοδομητικών βημάτων που έκαναν ορισμένα άτομα, οι συνθήκες έχουν μεταβληθεί. Συνεπώς, τα περιουσιακά στοιχεία του ΔΕΣΦΑ μειώθηκαν. Θέλουμε ��υνομιλίες σε υψηλό επίπεδο για τις αλλαγές αυτές» εξηγεί η ίδια πηγή.