Με στοιχεία από την εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού στο 8μηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου «απαντά» το υπουργείο Οικονομικών στην αντιπολίτευση και «σε όσους έσπευσαν, πριν ενάμιση μήνα, να προεξοφλήσουν κατάρρευση εσόδων του προϋπολογισμού και να κινδυνολογήσουν με ανυπόστατα σενάρια περί ενεργοποίησης του… “κόφτη”»!

Όπως τονίζει σε άτυπη ενημέρωση το ΥΠΟΙΚ, τον Αύγουστο τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν στα 3.932 εκατ. ευρώ, αυξημένα έναντι του μηναίου στόχου κατά 62 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, από το υπουργείο επισημαίνουν πως η υπερεκτέλεση των εσόδων «υπερκάλυψε και τη δόση του ΕΝΦΙΑ -εκτιμώμενου ύψους 738 εκατ. ευρώ- η οποία θα εισπραχθεί στο τέλος Σεπτεμβρίου, αντί του Αυγούστου που προέβλεπε ο στόχος».

Επίσης, πρόσθεσαν, κατά την περίοδο Ιανουαρίου–Αυγούστου, τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 29.883 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 464 εκατ. ευρώ ή 1,6% έναντι του στόχου του Προϋπολογισμού 2016.

«Αν κάποιος θέλει να εξετάσει στα σοβαρά την πορεία των εσόδων θα πρέπει να δει τον τακτικό προϋπολογισμό. Αντίθετα, αν θέλει να παραπλανήσει και να δημιουργήσει ψευδείς εντυπώσεις, θα επικαλεστεί το ΠΔΕ ή οτιδήποτε άλλο εξυπηρετεί στην εξαγωγή αυθαίρετων συμπερασμάτων. Συνιστούμε, λοιπόν, σε αντιπολίτευση και συνοδοιπόρους της να μάθουν να διαβάζουν τα μεγέθη του προϋπολογισμού γιατί ε��τίθενται ανεπανόρθωτα» καταλήγει το ΥΠΟΙΚ.