​Αυξήσεις στην τιμή του ψωμιού "ζυμώνουν" οι αρτοποιοί με πρόσχημα την αύξηση του ΦΠΑ και των πρώτων υλών.

Μάλιστα στη Θεσσαλονίκη κάνουν λόγο για τιμή στο 1 ευρώ, τη στιγμή που εκατομμύρια καταναλωτές έχουν να αντιμετωπίσουν από χθες Τετάρτη ένα μπαράζ ανατιμήσεων σε βασικά είδη.

Πιο συγκεκριμένα, η φρατζόλα των 350 γραμμαρίων στην συμπρωτεύουσα από τα 0,70 ευρώ έως 0,90 ευρώ που πωλείται ήμερα, πρέπει να ανέβει στο 1 ευρώ, υποστηρίζουν. Από αυτό, όπως λένε, τα 60 λεπτά αφορούν τις φορολογικές και άλλες υποχρεώσεις προς το κράτος και τα υπόλοιπα, πληρωμή προσωπικού, προμηθευτές και λειτουργικά έξοδα.

Ας δούμε όμως τις τιμές που συνάντησε σήμερα Πέμπτη μια νοικοκυρά σε σουπερ-μάρκετ των Βορείων Προαστίων για τις ίδιες αγορές που έκανε πριν από μια εβδομάδα:

-Καφές ελληνικός η συσκευασία των 190 γραμμαρίων από 2,06 ευρώ στα 2,15 ευρώ,

-Μακαρόνια ιταλικά των 500γραμμαρίων από 0,86 ευρώ ανέβηκαν στο 1,20 ευρώ,

-Γιαούρτι η συσκευασία των 3 τεμαχιών από 2,68 ευρώ στα 3,10 ευρώ,

-Φιάλη ουίσκι αύξηση στην τιμή της κατά 45 λεπτά περίπου.

ΒΙΝΤΕΟ STAR