​Φωτιά φαίνεται έχουν πάρει τα μπατζάκια της κυβέρνησης, με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Τ. Αλεξιάδη να καλεί τους πολίτες μέσω της σερραϊκής τηλεόρασης να μην περιμένουν μέχρι τελευταία στιγμή για να υποβάλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις.

«Καλώ τους πολίτες να μην περιμένουν τις ημερομηνίες που θα λήξουν οι προθεσμίες και να κάνουν άμεσα τις δηλώσεις τους. Δεν θα ακολουθήσουμε την τακτική της προηγούμενης χρονιάς. Δίνουμε ένα άνετο τρίμηνο μπροστά μας, και αν υποβάλλονται 70.000 - 75.000 δηλώσεις ημερησίως, πάμε άνετα να πιάσουμε τον στόχο», είπε στην εκπομπή «Επιλογές» και πρόσθεσε:

«Ο καθένας παίρνει την ευθύνη απέναντι στα πρωτοφανή και μεγάλα προβλήματα της χώρας. Καταλαβαίνω τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φοροτεχνικοί, αλλά να καταλάβουμε όλοι ότι πρέπει να βοηθήσουμε τη χώρα. Να επανεξετάσουν τη θέση τους και να δουν άλλες μορφές κινητοποίησης».

Αναφερόμενος στην πορεία των διαπραγματεύσεων και στην αξιολόγηση, ο κ. Αλεξιάδης τόνισε πως «η κυβέρνηση με σοβαρότητα και υπευθυνότητα προχωράει στην υλοποίηση της συμφωνίας, που ψηφίστηκε από τη Βουλή με μεγάλη πλειοψηφία».

«Υπάρχουν πολιτικά κόμματα που με υπευθυνότητα ψήφισαν το καλοκαίρι τους όρους της συμφωνίας, αλλά με ανευθυνότητα τώρα τάσσονται κατά των όρων που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση. Ας καταθέσουν τι πρέπει να κάνουμε ως προς μια συμφωνία που είναι δεδομένη. Το αν θα υπάρξει το α' ή β' μέτρο είναι κάτι που θα ανακοινωθεί άμεσα», συνέχισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και κατέληξε:

«Δέχομαι την κριτική, αλλά ας μας πει η αντιπολίτευση τι διαφορετικό μπορεί να γίνει. Θέλουν να μη διαπραγματευθούμε; Γνωρίζουμε τα προβλήματα της κοινωνίας, από αυτή προερχόμαστε. Προσπαθούμε όμως με δίκαιο και αναλογικό τρόπο να πάρουμε αυτά τα μέτρα που θα την κρατήσουν όρθια».