Την ώρα που οι διαπραγματεύσεις ελληνικής κυβέρνησης-Θεσμών είναι σε εξέλιξη και ο Αλέξης Τσίπρας εκτίμα ότι μαζί με το Πάσχα θα έρθει και η... Ανάσταση της ελληνικής οικονομίας, η Goldman Sachs επαναφέρει τα σενάρια περί Grexit, προϊδεάζοντας μας για ένα πολύ άγριο καλοκαίρι που έρχεται.

Ο οίκος αξιολόγησης σε εσωτερικό σημείωμα του αναφέρει ως σημείο «μηδέν» την 20η Ιουλίου, η μέρα που η Ελλάδα θα πρέπει να πληρώσει 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ προς την ΕΚΤ.

Σύμφωνα με την Goldman Sachs, οι συζητήσεις για την αξιολόγηση δεν θα είναι σύντομες. Όπως αναφέρει, οι πολιτικές εντάσεις πρόκειται να αυξηθούν τους επόμενους μήνες, δημιουργώντας καθυστερήσεις στην αξιολόγηση, με το πιο πιθανό σενάριο να είναι η καθυστέρηση των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές έως τον Ιούλιο, γεγονός που θα συμπέσει χρονικά με το Brexit.

«Καθώς οι διαπραγματεύσεις θα σέρνονται και οι αρνητικές ειδήσεις θα πληθαίνουν, μπορεί αυτές να αποτελέσουν αιτία για τους επενδυτές να κρατηθούν προσωρινά μακριά από τοποθετήσεις στο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα», λέει η Goldman Sachs και προσθέτει παράλληλα πως η αποπληρωμή των χρεών με νέα... χρέη δεν είναι ποτέ η απάντηση.

Ας ελπίσουμε οι προβλέψεις της επενδυτικής τράπεζας να μην βγουν αληθινές, γιατί διαφορετικά οι Έλληνες θα ζήσουμε δραματικές στιγμές...