​Τίποτα δεν θα μείνει αφορολόγητο σε αυτή τη χώρα! Εκτός από τις σκέψεις για αυξήσεις σε καύσιμα, ποτά, τσιγάρα, φως, νερό, τηλέφωνο η κυβέρνηση προτείνει στους Θεσμούς την θέσπιση «ειδικού τέλους διανυκτέρευσης» -έναν νέο φόρο που θα επιβάλλεται στα ξενοδοχεία ανάλογα με τον αριθμό των διανυκτερεύσεων, με ποσά της τάξεως του ενός ευρώ ανά… αστέρι.

Δηλαδή, στα ξενοδοχεία τριών αστέρων θα επιβάλλεται ειδικό τέλος τριών ευρώ ανά διανυκτέρευση, στα ξενοδοχεία τεσσάρων αστέρων τέσσερα ευρώ ανά διανυκτέρευση, στα πεντάστερα πέντε ευρώ κ.λπ.

Το σχέδιο της θέσπισης του τέλους διανυκτέρευσης είχε έρθει στην επιφάνεια πέρυσι την άνοιξη και τότε παρουσιαζόταν ως «ισοδύναμο» για να μην καταργηθεί το ειδικό καθεστώς του ΦΠΑ στα νησιά και να μην αυξηθεί ο ΦΠΑ στις ξενοδοχειακές υπηρεσίες από το 6,5% στο 13%. Τελικά έγιναν και τα δύο: και ο ΦΠΑ στα ξενοδοχεία αυξήθηκε και καταργήθηκε το ειδικό καθεστώς στα νησιά του Αιγαίου.

Το σχέδιο ξανάβγήκε από το συρτάρι με στόχο να αντληθούν περί τα 150 εκατ. ευρώ.

Αντίθετοι οι ξενοδόχοι στην επιβολή τέλους διανυκτέρευσης

Αντίθετο με οποιαδήποτε επιβολή τέλους διανυκτέρευσης στα ελληνικά ξενοδοχεία είναι το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας, το οποίο τονίζει ότι «τέτοιες σκέψεις, από όπου και αν προέρχονται, είναι άκρως επικίνδυνες».

«Οποιαδήποτε περαιτέρω επιβάρυνση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος - μετά την αύξηση του ΦΠΑ- θα ήταν καταστροφική και ουσιαστικά θα ακύρωνε τη δυνατότητα του ελληνικού τουρισμού να στηρίξει τα δημόσια έσοδα και να δώσει δου��ειές στους Έλληνες πολίτες» τονίζουν οι ξενοδόχοι.

«Το Ξ.Ε.Ε. έχει ήδη προχωρήσει σε όλες τις δέουσες ενέργειες προς τις αρμόδιες αρχές, προειδοποιώντας για τις βαρύτατες συνέπειες και ζητώντας τη ματαίωση των οποίων τέτοιων σχεδιασμών», όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Δείτε επίσης:

ΓΗ και ΥΔΩΡ για να κλείσει η αξιολόγηση: Πόσο θα ακριβύνουν τσιγάρα, καύσιμα, κινητή τηλεφωνία

ΕΡΧΕΤΑΙ πείνα, δίψα και σκοτάδι για τους Έλληνες-Δεν είναι ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ,��λλά κυβερνητική ΕΠΙΘΥΜΙΑ