Το ενδεχόμενο μείωσης των τιμολογίων της ΔΕΗ εξετάζει η κυβέρνηση.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο Πάνος Σκουρλέτης, οι δύο παράμετροι που θα κρίνουν τις τελικές αποφάσεις είναι: α) οι διεθνείς τιμές των καυσίμων παραμείνουν τουλάχιστον στα ίδια επίπεδα και β) να περιοριστούν οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσε��ς των καταναλωτών προς την επιχείρηση.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανήγγειλε επίσης την επέκταση της προμήθειας φυσικού αερίου σε σειρά νέων περιοχών, επεσήμανε την ανάγκη να υπάρξει συμβιβασμός στο θέμα των Σκουριών ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν θα γίνουν άλλες ιδιωτικοποιήσεις στον τομέα της ενέργειας πέρα από το πλαίσιο που προβλέπει η συμφωνία του Αυγούστου. Χαρακτήρισε, εξάλλου, πρωτόγνωρη από το 1974 την κατάσταση που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση στο χώρο των μέσων ενημέρωσης, επειδή δίνει μάχη ενάντια στη διαπλοκή.

Απαντώντας σε ερωτήσεις αναφορικά με το ενδεχόμενο αύξησης της φορολογίας στο φυσικό αέριο, ο υπουργός αφού σημείωσε ότι η σχετική διαπραγμάτευση δεν δίνεται από το υπουργείο Ενέργειας, τόνισε ότι σε κάθε περίπτωση οι τιμές του καυσίμου θα είναι χαμηλότερες από πέρυσι και ότι το σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να κλείσει η διαπραγμάτευση προκειμένου να απελευθερωθούν επενδυτικές δυνάμεις.

Για τις ιδιωτικοποιήσεις ο υπουργός ανέφερε ότι δεν θα γίνει ούτε μια επιπλέον αυτών που έχουν συμφωνηθεί, είτε οι μετοχές έχουν περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ είτε όχι.

Ο υπουργός ανακοίνωσε τέλος ότι υπεγράφη σήμερα η περιβαλλοντική αδειοδότηση για το γήπεδο της ΑΕΚ καθώς και ότι εξετάζεται η μεταφορά των υπηρεσιών του υπουργείου στο κτίριο Κεράνη από κοινού με το υπουργείο Οικονομικών.