​Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις και οι συμβιβασμοί, προκειμένου να υπάρξει κλείσιμο της διαπραγμάτευσης για τα φορολογικά.

Όλα δείχνουν ότι αυξάνεται ο φόρος στα καύσιμα και το αφορολόγητο προσγειώνεται κοντά στα 9.000 ευρώ.

Το υπουργείο Οικονομικών ψάχνει απεγνωσμένα για έσοδα και σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση για τα καύσιμα έχει τεθεί από την ελληνική πλευρά προς τους Θεσμούς, με το επιχείρημα, ότι ήδη οι τιμές έχουν υποχωρήσει σημαντικά λόγω της αποκλιμάκωσης των διεθνών τιμών του πετρελαίου.

Το αρνητικό για τους φορολογούμενους είναι, ότι και οι θεσμοί δεν λένε όχι στην αύξηση των λιανικών τιμών των καυσίμων.

Η ελληνική πλευρά επιμένει όμως και στην επιβολή ενός ειδικού φόρου 1/1000 επί όλων των τραπεζικών συναλλαγών. Από αυτό το μέτρο, το υπουργείο Οικονομικών προσδοκά να εισπράξει περίπου 500 εκατ.ευρω. Μέχρι στιγμής πάντως, οι θεσμοί αντιδρούν αρνητικά σε αυτό το μέτρο, διότι θα πλήξει το τραπεζικό σύστημα.

Τι θα γίνει με την φορολογική κλίμακα και το αφορολόγητο

Σύμφωνα με την τελευταία ελληνική πρόταση που έχει πέσει στο τραπέζι προβλέπονται ... σημαντικές επιβαρύνσεις για τους φορολογούμενους που έχουν εισόδημα άνω των 30.000 ευρώ, ενώ η ελληνική πλευρά έχει κάνει και μια περαιτέρω υποχώρηση όσον αφορά στο ύψος του αφορολόγητου. Έτσι ενώ η προηγούμενη πρόταση ήταν για αφορολόγητο όριο περίπου 9330 ευρώ πήγε στις 9050 ευρώ, με μείωση της έκπτωσης φόρου που χορηγείται στον φόρο της κλίμακας από τα 2100 ευρώ περίπου στα 2000 ευρώ.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Δείτε επίσης:

Στον αέρα η διαπραγμάτευση για το φορολογικό: ΚΟΝΤΡΑ κυβέρνησης-ΔΝΤ και ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΣΟΚ

Αδιέξοδο για τα κόκκινα δάνεια- Απόσταση στις προτάσεις κουαρτέτου και Σταθάκη