Είτε ήταν απόπειρα να περιγράψει την κατάσταση με χιούμορ είτε ήταν μια δήλωση αφοπλιστικής ειλικρίνειας, το σοκ είναι το ίδιο!

Ο Τρύφωνας Αλεξιάδης, απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του Δημήτρη Καμμένου των ΑΝΕΛ, παραδέχθηκε ωμά ότι δεν έχουμε ζήσει τα χειρότερα όσον αφορά τη φορολογία!

«Αν ήθελα να βάλω έναν τίτλο στην φορολογική ιστορία της χώρας θα ήταν "τέλειωσαν τα άσχημα, έρχονται τα χειρότερα"» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών!

Ο ίδιος, νωρίτερα, είχε απαντήσει σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη, όπου ξεκαθάρισε ότι με τροπολογίες που κατατέθηκαν χθες τελείωσε το «σίριαλ» για τα εισοδήματα του 2015 που θα δηλωθούν φέτος: «Ξεκαθαρίζω ότι δεν υπάρχει κανένα νέο μέτρο για τα εισοδήματα του 2015. Περιμένουμε να δημοσιευτεί το ΦΕΚ και ξεκινάμε την επόμενη εβδομάδα την υποβολή των δηλώσεων».

Συνεχίζοντας, κατηγόρησε τα ΜΜΕ για υπερβολές και υποκρισία όσον αφορά τα φορολογικά μέτρα και τις περικοπές και παράλληλα οριοθέτησε την... κόκκινη γραμμή για τα νέα μέτρα που έρχονται στα εισοδήματα το 2016, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ μας είπε ότι θεωρεί «έχοντες» όσους αμείβονται με άνω των 1.500 ευρω: «Κάποια μέσα υποκριτικά τώρα δήθεν αγωνιούν για τους μισθούς των 1.500 και των 2.000 ευρώ, ενώ είχαν άλλη στάση στο παρελθόν που γίνονταν περικοπές. Δεν βλέπουμε πουθενά στο δημόσιο να υπάρχουν τέτοιοι μισθοί. Ξέρετε εσείς να υπάρχουν στον ιδιωτικό τομέα πολλούς να παίρνουν τέτοιο μισθό;».

«Βεβαίως και θα υπάρχει επιβάρυνση αλλά δίκαιη και αναλογική και από ένα ύψος και επάνω» κατέληξε ο κ. Αλεξιάδης.