​Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξει αναδρομική φορολόγηση των εισοδημάτων του 2015 έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τ. Αλεξιάδης, διαψεύδοντας σχετικά δημοσιεύματα.

Απαντώντας σε τοποθετήσεις βουλευτών κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου, στο οποίο έχει ενσωματωθεί η διάταξη για τη διαφάνεια στη διαφημιστική δαπάνη των τραπεζών, ο κ. Αλεξιάδης τόνισε πως η κυβέρνηση προτίθεται να λάβει ανάλογα μέτρα για τις ΔΕΚΟ και τις εταιρείες με νομοθετικές ρυθμίσεις που θα φέρει στο μέλλον.

«Ο αγώνας σε θέματα διαπλοκής είναι ενοποιημένος και όποιος θέλει μπορεί να προσφέρει στην προσπάθεια αυτή. Η κυβέρνηση επεξεργάζεται διάταξη με την οποία θα μπορούν να σπάσουν οι τρεις διμηνιαίες δόσεις για την καταβολή του φόρου σε όσες περισσότερες μηνιαίες είναι δυνατόν», είπε.

Μάλιστα παραδέχθηκε πως αντικείμενο της διαπραγμάτευσης είναι το αφορολόγητο όριο και η φορολογική κλίμακα.

Επανέλαβε τέλος ότι όλοι θα πρέπει να μαζεύουν αποδείξεις μέχρι να θεσμοθετηθούν οι συναλλαγές με πλαστικό χρήμα.

Το σχέδιο νόμου εγκρίθηκε από την αρμόδια Επιτροπή κατά πλειοψηφία και με ευρεία πολιτική συναίνεση. Υπέρ τοποθετήθηκαν ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία, η Δημοκρατική Συμπαράταξη το Ποτάμι και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, κατά το ΛΛΕ, ενώ επιφύλαξη διατύπωσε η Χρυσή Αυγή.