«Το πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον έχει σταθεροποιηθεί ελαφρώς. Η οικονομία της Ελλάδας ανακτά την αισιοδοξία της» είναι το μήνυμα που έστειλε ο Μιχάλης Σάλλας στους επενδυτές μέσα από τη συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Borsen Zeitung.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Ομίλου Πειραιώς, υπάρχουν τρεις θετικές τάσεις στην Ελλάδα: οι τράπεζες επιστρέφουν στην κερδοφορία, ο όγκος των μη εξυπηρετούμενων δανείων συρρικνώνεται και αποπληρώνονται τα δάνεια προς την ΕΚΤ.

Ο ίδιος, παραδέχθηκε ότι τα «κόκκινα δάνεια», τα οποία αγγίζουν τα 100 δισ. ευρώ, εξακολουθούν να αποτελούν πρόβλημα, αλλά δήλωσε πεπεισμένος ότι η μεγάλη πλειοψηφία αυτών είναι βιώσιμα.

«Καλώς εχόντων των πραγμάτων, τα στοιχεία θα δείξουν ότι έως τα τέλη του 2015 ή τις αρχές του 2016 τα κόκκινα δάνεια μειώθηκαν για πρώτη φορά –αν και ελαφρώς» επεσήμανε ο κ. Σάλλας.

Τέλος, ο πρόεδρος του Ομίλου Πειραιώς τόνισε ότι «θέλουμε να ενισχύσουμε την επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ελλάδα» και ξεκαθάρισε ότι είναι ευπρόσδεκτοι οι Γερμανοί επενδυτές.