​Υπουργική απόφαση-βόμβα σταματά από τον τρέχοντα μήνα την μηνιαία καταβολή της επικουρικής σύνταξης των δημοσίων υπαλλήλων! Η καταβολή θα γίνεται σε 3μηνιαία βάση, ενώ το ποσό θα περικοπεί κατά 30%!

Αναλυτικότερα…

Για πρώτη φορά οι συνταξιούχοι δημόσιοι υπάλληλοι δεν θα λάβουν το μέρισμα από το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων, την επικουρική τους σύνταξη δηλαδή, στο τέλος του μ��να. Θα πρέπει να περιμένουν μέχρι τις 29 Ιουνίου, οπότε θα το εισπράξουν κουτσουρεμένο για τους μήνες Απρίλιο, Μάιο, Ιούνιο. Η πρώτη δόση (σε 3μηνιαία βάση) θα γίνει 29/6/2016, η δεύτερη στις 29 Σεπτεμβρίου και η τρίτη στις 31 Δεκεμβρίου του 2016.

Η περικοπή αφορά 300.000 συνταξιούχους!

Το χειρότερο είναι ότι σε 3 μήνες που θα λάβουν το μέρισμα οι συνταξιούχοι, θα έχει ήδη εφαρμοστεί η περικοπή του 30%, που έχει εγγραφεί στο προϋπολογισμό. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι στις 29 Ιουνίου οι συνταξιούχοι του δημοσίου, δεν θα λάβουν 3 επικουρικές συντάξεις, αλλά 2! Στο έτος δηλαδή θα χάσουν... 4 επικουρικές συντάξεις!

Οι συνταξιούχοι κάνουν λόγο για "κοροϊδία" εκ μέρους της κυβέρνησης, η οποία λέει ότι δεν θα κόψει συντάξεις, την στιγμή που κόβει επικουρικές και μερίσματα!

Tης Κατερίνας Παναγοπούλου

ΒΙΝΤΕΟ STAR