​Εκτός από τις "βόμβες" του ΟΟΣΑ για τον κατώτατο μισθό, υπάρχουν πληροφορίες για «ρουκέτες» του κουαρτέτου που αφορούν στην κατώτατη σύνταξη.

Μιλώντας στ�� κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα, ο σχολιαστής του δελτίου Νίκος Χατζηνικολάου, αποκάλυψε ότι στο Πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Αγορά» που κυκλοφορεί εκτάκτως την Παρασκευή λόγω τριημέρου, υπάρχει πλούσιο ρεπορτάζ για τις διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς.

«Το κουαρτέτο μιλά για κατώτατη σύνταξη 180 ευρώ, δηλαδή για φιλοδώρημα. Κατεβάζουν τον πήχη της εθνικής σύνταξης από τα 384 ευρώ (το μήνα) που πρότεινε η κυβέρνηση στα 320 ευρώ. Ζητούν παράλληλα αυτή να δίδεται σε όσους έχουν από 20 έτη ασφάλισης και πάνω και έχουν συμπληρώσει τα 67 χρόνια της ηλικίας τους, ενώ θέτουν και ζήτημα αυστηρών εισοδηματικών κριτηρίων για την καταβάλλουν. Δηλαδή αν έχεις χρήματα και ακίνητα δεν την παίρνεις» δήλωσε ο γνωστός δημοσιογράφος και πρόσθεσε ότι «από τα 15 έως και τα 20 χρόνια ασφάλισης θα δίδεται ένα κλιμακωτό ποσό, που σύμφωνα με την απαίτηση ΣΟΚ του κουαρτέτου, θα ξεκινά ακόμη και από τα 180 ευρώ! Αυτή θα είναι δηλαδή η κατώτατη σύνταξη για όσους έχουν λιγότερα έτη ασφάλισης».
Παράλληλα, όπως είπε ο εκδότης των εφημερίδων «Real News» και «Αγορά», «οι δανειστές ζητούν χαμηλότερα ποσοστά αναπλήρωσης και κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, δηλαδή ένα πακέτο μέτρων που οδηγεί σε περικοπές παλιών και νέων συντάξεων».

Όπως εξήγησε ο σχολιαστής του κεντρικού δελτίου του Star, «αν επικρατήσουν οι προτάσεις της τρόικας, θα απειληθούν όχι μόνο οι συντάξεις που είναι πάνω από τα 1200 ευρώ – ο κ.Τσίπρας εκεί είχε βάλει κόκκινη γραμμή- αλλά ακόμη και οι συντάξεις των 1000 ευρώ».

Σύμφωνα με τον κ.Χατζηνικολάου, «οι δανειστές αντιδρούν και σε αυτά που η κυβέρνηση υποσχέθηκε στους αγρότες και τους ελεύθερους επαγγελματίες για να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους. Η τρόικα λέει ότι δεν πρέπει να εφαρμοστούν αυτά που έταξαν στους αγρότες, διότι σε αντίθετη περίπτωση θα ανατραπεί η λογική των ενιαίων κανόνων στις ασφαλιστικές εισφορές για ��λους».

«Οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης βάλλονται από την τρόικα και βλέπω ότι είναι... πολύ επικίνδυνο να υποχωρήσουν» κατέληξε ο κ.Χατζηνικολάου.
Και όλα αυτά την ώρα που ο υπουργός Εργασίας Γ.Κατρούγκαλος διαμηνύει ότι οι Θεσμοί δεν ζητούν να μειωθούν οι συντάξεις!