Εντός των επομένων ημερών θα αρχίσουν να υποβάλλονται οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος, όπως ξεκαθάρισε ο Τρύφωνας Αλεξιάδης, ο οποίος παραδέχθηκε ότι έχουν ήδη καθυστερήσει αρκετά σε σχέση με τον προγραμματισμό.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών δήλωσε στον ΑΝΤ1 πως δεν θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές και θα ισχύσουν στις δηλώσεις ό,τι ίσχυσε και πέρυσι, ενώ για το αφορολόγητο επανέλαβε ότι το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει τη σύνδεσή του ��ε το «πλαστικό χρήμα».

Αναφορικά με τις αποδείξεις, ο κ. Αλεξιάδης τόνισε πως οι πολίτες θα πρέπει να τις κρατάνε όλες μέχρι να έρθει η διάταξη που θα προβλέπει ότι δεν θα πρέπει να κρατούνται οι αποδείξεις από τις συναλλαγές με «πλαστικό χρήμα». Παράλληλα, κάλεσε όλους τους πολίτες να ζητάνε απόδειξη στις συναλλαγές τους γιατί «η φοροδιαφυγή είναι εθνική υπόθεση».

Όσον αφορά τη ρύθμιση των 100 δόσεων είπε χαρακτηριστικά: «Εξετάζουμε όλα τα θέματα. Αυτή τη στιγμή οι 100 δόσεις έχουν τελειώσει και δεν μπορούν να επανέλθουν. Τώρα εξετάζουμε τι μπορεί να γίνει για τη διευκόλυνση των φορολογουμένων».

Τέλος, ο κ. Αλεξιάδης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για περισσότερες δόσεις στον φόρο εισοδήματος.